Најновије

Пушилин: Украјина гомила снаге на граници са ДНР

ДОЊЕЦК - Денис Пушилин, званични представник ДНР, упознао је мисију ОЕБС о новим кретањима армије Украјине, истичући да, по свему судећи, Кијев спрема нова већа ратна дејства против ДНР и ЛНР.
Денис Пушилин (скриншот РТ)

Денис Пушилин (скриншот РТ)

О томе сведочи и све већи број свакодневних отварања ватре са стране украјинске армије по нашим положајима и на територију ДНР, каже Пушилин. Кијев не намерава да испуњава тачке Минског споразума, истакао је Пушилин. Заменик министра одбране ДНР, Едвард Басурин, указао је мисији ОЕБС да су украјинци формирали већ седам јединица опремљених ракетним системом "Град" и да је сасвим извесно да ће уследити јаки артиљеријски напади и удари на позиције армије ДНР, али као што је то било и раније, и на насељене тачке у којима живи обично становништво. Басурин је рекао да је у последње време број дневних напада са 30 порастао на 50, те да то никако више не може бити сматрано појединачним инцидентима и провокацијама.
Прочитајте још:САМИТ УКРАЈИНА-ЕУ: Француска и Немачка „кују заверу“ против Украјине!?Ево које војнике је Србија послала на параду у Москву (ФОТО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА