Најновије

САМИТ УКРАЈИНА-ЕУ: Француска и Немачка "кују заверу" против Украјине!?

УКРАЈИНА - Политичка сцена Украјине је узаврела пред најављени Самит Украјина-ЕУ који треба да се одржи 27. априла у Кијеву, а украјински медији већ пишу о "скандалу" и "завери" коју Француска и Немачка спремају за Украјину на самиту.
ЕУ (Фото: eeagrants.org)

ЕУ (Фото: eeagrants.org)

Наиме, на овај самит треба да дођу и председник Европске комисије, Жан Пол Јункер и председник Европског парламента, Доналд Туск и главне теме су имплементација безвизног режима за Украјину, гасни транзит, те планови за проширење ЕУ, односно, перспектива чланства Украјине у ЕУ. Медији наводе, позивајући се на дипломатски извор из ЕУ који је желео да остане анониман, да је дошло до хитне реакције Француске и Немачке те промене текста декларације која треба да буде усвојена сутра на самиту, а која ће значити потпуно нивелисање очекиваних позитивних импулса према Украјини. Подсећамо, Јоханес Хан, европски комесар за политику проширења и суседства, на Трећем источном форуму у Берлину, 22. априла, изјавио је да "проширења ЕУ неће бити најмање следећих 10 година", а то је изазвало веома негативне емоције у Кијеву. „Следећих десет година неће бити проширења чланства у Европској Унији.“ – рекао је Европски комесар за политику проширења и суседства додајући да „због околности и ситуације у којој је Европска Унија прича о проширењу је потпуно нереална“. При томе, као следећу чланицу ЕУ, Хан је истакао Србију, а не Украјину.
Прочитајте још:Ево које војнике је Србија послала на параду у Москву (ФОТО)Драшковић: Србија да уклони „косовски балван“ са свог пута на ЗападОбележена годишњица дебакла Америчке војске у Ирану (ВИДЕО)
Украјини је у последњих неколико месеци поручено да се „не нада чланству ни у ЕУ ни у НАТО“, а посебно директан је био шеф немачке дипломатије, Франк-Валтер Штајнмајер. Од сутрашњег самита се очекује много, а лидери ЕУ треба коначно да дају одговоре који су се нагомилали, а везани су за обећања са Евромајдана. Обзиром на сложеност комплетне ситуације у ЕУ до које је довео рат у Украјини, шпекулације о притиску Француске и Немачке који треба да уследи на Кијев, можда и нису само шпекулације. Практично, западни лидери су дали обећање "европске будућности" Украјинцима и Украјинци су буквално ушли у рат због чланства у ЕУ, а у последње време ти исти западни лидери шаљу поруке Кијеву да је пут у ЕУ ствар далеке будућности. Извор:  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА