Најновије

"УЗУРПИРАЛИ СУ И ЗЛОУПОТРЕБИЛИ ВЛАСТ" Путин жестоко оплео по Западу па најавио револуционарне промене у држави

Политика коју воде владајуће елите Запада је погрешна и штети сопственим народима, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин на састанку Надзорног одбора АНО „Русија је земља могућности“.

Фото: kremlin.ru

Путин је на састанку разговарао са новинарком Кристел Нин Карин, која се 2016. преселила из Француске у Доњецку Народну Републику да би извештавала о догађајима који се тамо дешавају. Она је креирала и развија информативно-аналитички интернет портал "Донбасс Инсидер", а тренутно се планира проширење публикације.

- Људи попут вас, по мом мишљењу, обављају веома важан задатак. И не само у интересу Донбаса. Већ у интересу Ваше земље, јер покушавате да покажете да политика коју воде владајуће елите ових земаља је погрешна и штети сопственом народу - рекао је он.

Путин је подсетио да непријатељства у Донбасу нису почела у фебруару 2022, већ 2014. године.

- Они људи који то разумеју у европским земљама, па и у САД, не желе такав развој догађаја. Али такозване владајуће елите су, по мом мишљењу, узурпирале и злоупотребиле свој положај и свој монопол на власт - рекао је Путин и додао да је истина најоштрије оружје против лажи и пропаганде.

Он је додао да западне земље данас гасе руски медиј Раша тудеј (РТ) и постављају препреке јер се плаше истине.

Према речима руског лидера, Русија има пуно пријатеља у европским земљама, укључујући Француску, али им се не даје могућност да размишљају и намећу им се стереотипи понашања.

Путин је на састанку Надзорног одбора АНО истакао да развој вештачке интелигенције сада није ништа мање важан од нуклеарних и ракетних пројеката у совјетско доба.

- Ово је будућност. Тога смо веома свесни. По важности за земљу, за било коју земљу, ово није ништа мање значајно од нуклеарних или ракетних пројеката Совјетског Савеза у своје време, средином 40-их или 50-их година - додао је Путин.

На састанку са шефом државе учествовао је Иља Штокман, победник такмичења у менаџменту Лидери Русије, добровољац специјалне војне операције. Испричао је како је после факултета 1998. године, у јеку кризе, напустио земљу, а у иностранству је од утоваривача у пекари постао менаџер пројекта у великој ИТ компанији.

- Пекара није лоша... Кад сам био студент, радио сам хонорарно, товарио торбе на железничкој станици, није ми се баш допало ово занимање - рекао је Путин.

РУСИ САСУЛИ ГРАНАТЕ У ОДЕСУ: Војска званично рекла колика је штета Украјинцима

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА