Најновије

НОВА ОДЛУКА ЗА ЗЛОЧИНЦЕ ОВК! "Не морају да се малтретирају..." - Тома Фила открио како ће да им се суди

Адвокат Тома Фила рекао је за Косово онлајн да је добра одлука Специјалног суда да се четворици бивших лидера ОВК у Хагу суди у заједничком поступку, јер ће то убрзати поступак и смањити трошкове суђења.

Тома Фила. (Фото: Јутјуб)

- За Косово су, на пример, у исто време судили Милутиновићу, Шаиновићу, Павковићу, Лазаревићу, Лукићу и Ојданићу. Било је шест оптужених у истом догађају. Они су у почетку направили групе људи којима ће судити. То је много боље и брже, него да се воде одвојена суђења, па да се четири пута доводе исти сведоци. То је добро и то убрзава суђење - рекао је Фила.

Он је нагласио да се такав поступак зове "процесна економија" и примењује се када је намера да се смање трошкови и убрза суђење.

- Такав поступак је позитиван, зато што ће сведоци кад буду говорили, говорити о свој четворици. Не морају сведоци да се малтретирају и да четири пута долазе на суђења - рекао је Фила.

Бивши лидери ОВК Хашим Тачи, Кадри Весељи, Реџеп Сељими и Јакуп Краснићи налазе се у притвору у Хагу, јер су пред Специјалним судом оптужени за ратне злочине и злочине против човечности, а из Специјализованих вец́а саопштено је да ће им бити суђено у заједничком поступку.

Оптужница против њих потврђена је 26. октобра 2020. године, а објављена 5. новембра.

Ракета земља-ваздух "скинула" летелицу снага САД са неба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА