Најновије

Берић: Украјинска војска нам тражила да гранатирамо њихове!

НОВОРУСИЈА - Истакнути српски добровољац у Новорусији, Дејан Берић, вишеструко одликовани снајпериста, често путем ФБ странице извештава јавност о дешавањима на фронту, а овај пут је истакао једну интересантну информацију.
Дејан Берић - један од најодликованијих бораца Новорусије (Фото: ФБ)

Дејан Берић - један од најодликованијих бораца Новорусије (Фото: ФБ)

Наиме, Берић каже да је јуче званична украјинска армија упутила захтев и молбу армији ДНР да гранатирају добровољачки пук "Азов". "Азов" је украјинска јединица састављена од добровољаца, између осталог и из Хрватске, и препознатљива је по истицању нацистичких симбола, те величању Адолфа Хитлера. Берић такође наводи да им је речено да случај украјинског тенка који гази припаднике пука "Азов" у аутомобилу није нимало случајан. Он оцењује да је по свему судећи терор који спроводе припадници пука "Азов" прешао све границе. "Азов", према речима Берића, терорише и локално становништво, али и друге украјинске војне јединице. Берић наводи да армија Украјине иначе бомбардује помало Доњецк и околину Широкина, а да су почеле и провокације око Дебаљцева где се налазе српски добровољци.
Прочитајте још:ОВА СРПСКА ГАРДИСТКИЊА ЗАЛУДЕЛА ЈЕ ПУТИНА: Ево како је припадница Војске Србије очарала Русе! (ФОТО)ЈЕЗИВ КРИК МАЈКЕ УБИЈЕНОГ СРПСКОГ ПОЛИЦАЈЦА: Муслимани су ми убили мужа, а сад и сина, бол ми душу разара (ВИДЕО)
Он каже да армија ДНР поштује Мински споразум, али да су провокације од стране Украјинаца честе и константне. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА