Најновије

Десница чека шансу, преко 80 одсто Француза незадовољно Оландом

ПАРИЗ – Више од 80 одсто Француза не жели да Франсоа Оланд остане на месту шефа државе после председничких избора 2017, јер није постигао добре резултате на пољу економије, показало је истраживање института ЦСА.
Оланд (Фото: ЈуТјуб)

Оланд (Фото: ЈуТјуб)

Истраживање спроведено за сајт „Атлантико” уочи треће годишњице од када је Оланд изабран, показало је да 81 одсто испитаних мисли да је Оланд показао негативне резултате као председник. На овакав резултат анкете утицало је више фактора, међу којима су економски и социјални, нарочито пораст незапослености, оценила је Ив-Мари Кан из института ЦСА. Број незапослених у Француској у марту је поново порастао, подсетио је Ројтерс. Оланд је рекао да се неће кандидовати на изборима 2017. ако до тада проценат незапослених значајно не опадне.
Прочитајте још:Нереди у Чешкој: Ухапшено 57 људи на скупу анти-ЕУ странке, која подржава српско Косово!ДЕСНИЧАРИ НАЈАВЉУЈУ ХАОС: 9. маја ћемо срушити режим Ангеле Меркел!
Према подацима Евростата, незапосленост је у Француској у марту износила 10,6 одсто, а у целој еврозони 11,3 одсто. Како је саопштио ЦСА, у анкети спроведеној преко интернета, учествовало је 995 људи старијих од 18 година. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА