Најновије

Истраживање показује да је Клинтонова фаворит!

САД - Председничка трка у Америци је увелико у току, а место на којем се традиционално прво гласа је држава Ајова, па је истраживачка институција Паблик Полиси Полинг (Public Policy Polling), која се бави аналитиком и јавном политиком гласачких система у САД-у, направила истраживање управо у Ајови.
Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

Резултати показују да је Хилари Клинтон фаворит и да има убедљиво највећу подршку и код мушкараца и код жена. Она би, ако се говори о кандидатима демократског блока, освојила чак 62% гласова, наводи портал Латино Пост, представљајући ово истраживање. Међу републиканцима је први Скот Волкер, гувернер Висконсина, док је све популарнији Марко Рубио, гувернер Флориде, на другом месту. Уопштено гледајући, Хилари Клинтон осваја Ајову, наводи се у истраживању.
Прочитајте још:Нереди у Чешкој: Ухапшено 57 људи на скупу анти-ЕУ странке, која подржава српско Косово!Ричард Бренсон предложио Украјини да легализују наркотике!
Ајова не мора да одсликава ситуацију у САД-у, али је веома важна тачка у свакој председничкој кампањи, јер на одређени начин даје ветар у крила на самом старту гласања у целим Сједињеним Америчким Државама и због тога је стратешки веома важна држава у свакој председничкој трци. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА