Најновије

Разговори добри за памћење и интелект!

ВАШИНГТОН - Само 10 минута разговара са другом особом може да побољша памћење и интелект, тврде научници Универзитета Мичиген.
Разговарајте! (Фото: Pixabay)

Разговарајте! (Фото: Pixabay)

"Током наше студије дружење са другима показало се пођеднако делотворно као и неке традиционалније психичке вежбе за побољшавање памћења и интелектуалне способности", пише психолог Оскар Јбара. Прегледајући податке о 3.610 особа старих од 24 до 96 година, уочена је веза између високог нивоа друштвених интеракција и развијених когнитивних функција, пише портал Стетоскоп. Током другог експеримента научници су извели лабораторијски тест да би проценили како друштвена интеракција и интелектуалне вежбе утичу на памћење и психичке способности. "Увидели смо да и кратка интеракција од само 10 минута повећава интелектуалну способност исто као и укључивање у интелектуалне активности", рекао је Јбара.
Прочитајте још:ЈУТАРЊИ СЕКС: Ево зашто је веома важан!5 знaкова да није прави за вас
Што се тиче резултата, изгледа да посета пријатељу или комшији може да буде веома важна за оштрину ума као и свакодневно решавање укрштеница. Јбара је нагласио да друштвена изолација може да има негативно деловање на интелектуалне способности, као и на емоционалну стабилност особе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА