Најновије

Технике ослобађања од стреса - није лоше знати!

Када нас стрес учини да се осећамо као да смо у конфликту са самим собом, ове једноставне мере могу да помогну. Наша тела су дизајнирана да се смире након шока, али ми више не живимо у доба када треба да се боримо за опстанак. У модерном свету, са емотивним и физичким стресовима не можемо да препознамо знаке узбуне и да се опустимо на време.
Можда му помогне... (Фото: Pixabay)

Можда му помогне... (Фото: Pixabay)

Оперите руке у топлој води Постоје многе ствари које можемо да урадимо да на природни начин отклонимо стрес и помогнемо организму да покрене одбрамбени механизам. Потапање било ког дела тела у топлу воду повезује се са смиривањем нервног система. Ово може да се уради са регуларном купком али у стресном тренутку, када немате времена за купку, најбоље је опрати руке млаком водом. Направите гримасу Стрес ствара ефекат на тело да се стеже и ствара главобоље. Најбоље је направити смешну гримасу и на тај начин размрдати мишиће лица који ће смањити стрес. Пробајте ово да радите са најбољим пријатељима, па ћете се и додатно насмејати. Жваћите целер Истраживања су показала да жвакање регулише ниво кортизола. Студије су рађене на жвакању жваке. Ово помаже да се дигестивни систем покрене, као да очекује храну која неће доћи. Жвакање отклања стрес зато што је повезано са делом нервног система који нам уклања стрес. Ако једете услед стреса, најбоље је да се одлучите за целер, који се традиционално користи за отклањање анксиозности и инсомније. Цртајте Стрес доводи логички и емотивни део мозга у конфликт. То повезује све креативни део. Пробајте да цртате на папиру облике и „чича глише“ и то ће помоћи при смиривању овог конфликта.
Прочитајте још:Ружица причала Тијани детаљно о свом абортусу…Да ли је твој мушкарац… прави мушкарац!?
Мажите балсам на уста Ако ухватите себе да једете током стреса, можете доћи до нежељених килограма. Уместо хране пробајте да стављате балсам на уста и исти ефекат смањења стреса ће бити постигнут. Скините ципеле Када од стреса желите да експлодирате, изујте ципеле. Оно што највише изазива стрес у модерном свету је неудобна обућа која стеже. Када отклоните узрок, стрес ће одмах нестати. Извор: Блиц Жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА