Најновије

Чепурин: Срби и Руси никад нису ишли једни против других

БЕОГРАД - Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин поручио је вечерас да је будућност у јединственој Европи, без зидова који је деле, и изразио уверење да Руси и Срби никада неће бити једни против других.
Александар Чепурин (Фото: russianchina.org)

Александар Чепурин (Фото: russianchina.org)

"Руси никада неће бити протв Срба, а верујем да ни Срби никада неће кренути на Русе. Срећан празник, Дан победе", поручио је Чепурин на свечаној академији поводом 70. година од победе у Другом светском рату. Он је истакао да будућност Европе, па и Русије и Србије, у многоме зависи од тога како ћемо да сачувамо оно што је вредно. "Будућност је у великој и јединственој Европи. Само конструкција која не раздваја Европу зидовима, већ је чува, омогућава развој", рекао је он. Захваливши се свим савезницима који су се борили током Другог светског рата, Чепурин је рекао да су ипак највећи допринос дали совјетски и југословенски народ. Он је подсетио да је за победу у том рату ШСР дао 26 милиона живота, при чему су од тог броја њих 17 милиона били цивили, а Србија у оквиру Југославије милион и 700.000, такође укључујући велики број цивила.
Прочитајте још:Погледајте како су српски гардисти марширали Црвеним тргом (ВИДЕО/ФОТО)Српски четници крећу на Куманово
"Знамо како се својих жртава сећају Јевреји, Јермени, а нама кажу - можда да заборавимо жртве. Али ми не можемо да заборавимо. И данас иако је прошло 70 година осећамо величанственост те победе", рекао је руски амбасадор. Он је истакао да жели да ово што говори не буде уперено ни против кога. "Хвала нашим народима, војницима, ветеранима. Сећамо се вашег подвига и увек ћемо чувати сећање на њега. Наша победа је заједничка и увек ћемо се сећати. Нећемо заборавити јер је то у нашим генима, а и наша будућност у многоме зависи од тога", закључио је Чепурин. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА