Најновије

СРБИЈИ ПРЕТИ РАТ: Вучић сазвао хитну седницу безбедоносних служби!

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић заказао је за сутра у 13 сати ванредну седницу Бироа за координацију служби безбедности поводом ситуације у Македонији.
Премијер Вучић - жели здраву српску привреду! (Фото: ЈуТЈуб)

Премијер Вучић - жели здраву српску привреду! (Фото: ЈуТЈуб)

Како јављају медији, у јутрошњој акцији македонске полиције против наоружане групе у Куманову погинула су три полицајца, а чак двадесет полицајаца је рањено. Група од 70 наоружаних особа је у околини Куманова отпочела оружане сукобе са полицијом, а ово је само један од инцидената који се дешава у последње време у Македонији. Тензије добрим делом подгрева и Тирана промовишући идеју "Велике Албаније", а по свему судећи на делу је распиривање новог жаришта на тлу Европе. Кризна подручја у Републици Србији су Космет, али и југ Србије, као и Рашка област. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обавестио је председника Владе Александра Вучића да су на границу са Македонијом упућене додатне безбедносне снаге као и да је у Копненој зони безбедности појачано присуство припадника Жандармерије. Министар Стефановић разговарао је и са македонском министарком унутрашњих послова Горданом Јанкулоски о тренутној ситуацији у Македонији. Стефановић је Јанкулоску обавестио да су упућене додатне полицијске снаге на границу са Македонијом, потврђено је Тањугу у кабинету министра. Стефановић ће, како је речено, са македонском колегиницом бити у контакту током целог дана и разговарати о даљој ситуаицји. РТС сазнаје да је 450 припадника Жандармерије распоређено у копненој зони безбедности, уз административну линију са Косовом и Метохијом.
Прочитајте још:Погледајте аматерске снимке оружаних сукоба у Куманову! (ВИДЕО)Путин на паради о Србима: Срби су показали херојску борбу против фашизма!
Извор: Правда / Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА