Најновије

Када прочитате ово, никада више нећете бацити љуске од јаја!

Невероватно је како нешто тако једноставно као љуска јајета може имати огроман утицај на наше здравље. Ако их, као и већина људи, бацате, прочитајте ово и променићете начин на који видите љуску јајета.
Савршен калцијум за људски организам се налази пред вашим очима (Фото: pixabay)

Савршен калцијум за људски организам се налази пред вашим очима (Фото: pixabay)

Већина људи не размишља о томе да љуску јајета заправо чини 90% чист калцијум, и то калцијум готово идентичног хемијског састава као што је онај који чини наше зубе и кости. Због ове хемијске сличности, калцијум из љуске јајета лако се апсорбује у људском организму и помаже у многим аспектима који чине здравље. Љуске су, такође, и добар извор других минерала попут гвожђа, цинка, бакра, мангана, фосфора, флуора, хрома и молибдена. Садржај калцијума не само да помаже јачање костију, већ омогућава и коштаној сржи да производи више здравих крвних зрнаца. Калцијум помаже у спречавању остеопорозе. И не само то, већ је доказано да смањује холестерол и помаже при регулацији крвног притиска.

Дакле, како љускама од јаја побољшати здравље?

Да бисте побољшали укупну здравствену слику свог организма, можете узети 5 љуски и смрвити их у фини прах. Додајте прах у највише три литра воде, и пустите да одстоји у фрижидеру око недељу дана, док се потпуно не раствори. Уколико желите, можете да додате и мало лимуновог сока. Конзумирајте 2-3 чаше напитка сваки дан.

За штитну жлезду

Љуске од јаја могу да поправе стање желуца и штитне жлезде. Једноставно помешајте смрвљене љуске са лимуновим соком и оставите да омекшају. Овако омекшане љуске ставите у литар ракије и добићете снажан еликсир за опоравак штитне жлезде.

За желудац

За проблеме са желуцем, на исти начин омекшане љуске јаја додајте у топло млеко.  Овај напитак може помоћи приликом лечења чирева али и других проблема са варењем. У готово свакој ситуацији у којој вам је потребно више калцијума, љуске од јаја су природни савршени додатак за калцијум који се налази у нашим телима.
Прочитајте још:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА