Најновије

Маме, опрез: Ово средство за чишћење изазива инфекције и упале код малишана!

Да би заштилиле своје малишане од разних бактерија и болести, родитељи се неретко опредељују за избељивач у процесу дезинфекције. Оно што нико није очекивао је да је према последњим истраживањима управо избељивач разлог повећаног ризика инфекција код деце.
Маме опрез са средствима за чишћење (Фото: Википедија)

Маме опрез са средствима за чишћење (Фото: Википедија)

Након анкете коју су урадили са 9,000 родитеља широм Европе, истраживачи дошли до закључка да избељивач повећава ризик да дете добије инфекцију до чак 35 одсто. То се односи на децу између шест и 12. година. Иако су у анкети били неведени проблеми деце као пасивних пушача, присуство буђи и коришћење избељивача у школама, истраживачи су утврдили да је употреба избељивача као лоша за здравље детета била повезана са његовим коришћењем у кућне сврхе. Истраживачи, предвођени Линдом Касас претпостављају да након коришћења избељивача у ваздуху се отпуштају нека иритантна једињења, која у дечијим плућима доводе до запаљења и повећане осетљивости које доводе до разних инфекција. Истраживачи нису утврдили неко чињеница при испитивању грађана као на пример која друга средства људи користе приликом чишћења, које је јачине избељивач који користе, или да ли су њихова деца подложна инфекцијама. Иако је много питања неразјашњено једно је сигурно, он је дефинитивно повезан са појавом инфекција. Крајњи резултати истраживања указују на то да не би требало у потпуности избацити избељивач из употребе, као и да он није главни кривац инфекција и упала код вашег детета. Линда Касас указује да су поред избељивача и друга средства за чишћење она која имају бројне, још увек недовољно испитане, контра ефекте. Она наводи да су разлог њиховој претераној употреби све оне агресивне рекламне кампање које налажу да ваш дом морате очистити темељно од свих микроба. Још увек није са сигурношћу утврђено како избељивач негативно утиче на организам ваших малишана, али једно је сигурно: он убија бактерија и штети људском организму. Уколико га користите, доктори препоручују да га брзо исперете након коришћења. Уколико га користите у купатилу, радите то са отвореним прозором или вентилатором. Они указују да је набоље да га користите у спреју тако што ћете у флашу са пумпицом сипати једну десетину избељивача, а остатак ћете напунити водом.
Прочитајте још:ФАРМАЦЕУТИ ОВО КРИЈУ ОД НАС: 10 највећих узрочника рака које свакодневно користимоЖелите раван стомак? Једите ове намирнице
Извор: Блиц жена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА