Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Упућене додатне снаге на границу са Македонијом

Безбедносна ситуација у Србији је добра, предузето је све како би се очували мир и стабилност на територији Србије, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић (фото: МУП Србије)

Небојша Стефановић (фото: МУП Србије)

Стефановић је, гостујући на РТС-у, рекао да су у копнену зону безбедности упућене додатне снаге, као и да је предлогом Бироа за координацију служби безбедности МУП формирао здружени тактички тим који чине припадници полиције, Војске Србије и Безбедносно-информативне агенције. - Те јединице надгледаће ситуацију на терену наредних дана и учинићемо све да се терористичка активност не пренесе на територију Србије - поручио је Стефановић. Он је додао да је тероризам присутан свуда, па и у овом делу свету, и да то није нова ситуација. Како је објаснио последњих неколико месеци надлежне службе прате развој ситуације у регону, попут напада на полицијске станице у Македонији и у Зворнику. - Подигли смо ниво готовости и предузели потребне мере. С колегама у Македонији, али не и само с њима, у сталном смо контакту. Имамо озбиљне партнере и све индиције и информације делимо с њима управо како бисмо били ефикаснији у томе - рекао је Стефановић. Према његовим речима у део државне границе у копненој зони безбедности упућено је више од 450 припадника Жандармерије, као и део Противтерористичке јединице, део припадника Полицијске управе у Врању, а ојачана је и гранична полиција. - Јединице полиције и Војске Србије су у пуној приправности - поручио је Стефановић.
Прочитајте још:Зашто је за Србију важно да Македонија буде одбрањенаАМЕРИКА РЕЖИРАЛА РАТ У МАКЕДОНИЈИ: Шиптарски терористи добили сигнал из Вашингтона за нападБугарски националисти се организују: Желе заједно са четницима да ратују у Македонији
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА