Најновије

Ердоган у Тирани гради највећу џамију на Балкану и поручује: "Албанија ми је друга кућа!"

ТИРАНА - Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, приликом званичне посете Тирани и сусрета са албанским председником, Бујар Нишанијем, изразио је велику љубав према албанском народу и Албанији.
Ердоган и Нишани (Фото: БотаСот)

Ердоган и Нишани (Фото: БотаСот)

Он је своје обраћање почео речима "Албанија ми је као друга кућа". "Ми Турци доживљавамо Албанију као веома блиску и братску земљу. Када дођем овде, осећам се као да сам кући. Албанија је моја друга кућа." - рекао је Ердоган што је изазвало велике симпатије према њему у албанској јавности. Ердоган је рекао да на Балкану постоје "они који желе да наруше мир", а поводом напада у Куманову и тензија у Македонији, он је рекао да ствари треба решити дијалогом. Ердоган је у Албанију дошао са инвеститорима који, како пишу албански медији, желе да инвестирају у Албанију. Турски председник је оценио односе две земље одличним и истакао да су албански и турски народ повезани дубоким историјским везама, обећавајући да ће већ одлично растућа сарадња бити све више унапређивана.
Прочитајте још:Путин и Кери у Сочију преокренули ствари наглавачке!Путин преузео још једног нафтног гиганта
Ердоган је свечано отворио радове на највећој џамији на Балкану. Реч је о џамији Намазгјаши у Тирани која ће захватати простор од 10 хиљада квадратних метара и која ће моћи примити преко 4.500 верника. Турска и заједница турских мислимана у Албанији представљају главног финансијера ове џамије у Тирани. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА