Најновије

ВАРНИЦЕ НА НЕБУ: Британци пресрели два руска бомбардера

ЛОНДОН - Два британска борбена авиона типа "Тајфун" узлетели су данас и пресрели два руска бомбардера дугог домета у близини британског ваздушног простора северно од Шкотске, саопштило је данас министарство одбране Уједињеног краљевства.
Ту-95 - један од пропелера (Фото: ЈуТјуб)

Ту-95 - један од пропелера (Фото: ЈуТјуб)

"Авиони су идентификовани као руски "Ту-95", познати као "медведи" и њих су испратили авиони РАФ-а све док су се нашли изван простора интересовања Британије. Ни у једном тренутку руски авиони нису нарушили ваздушни суверенитет УК", саопштило је министарство. Пресретање руских авиона је повећано у последних годину дана због повећане напетости иизмеђу Запада и Москве због украјинске кризе, наводи Ројтерс. Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је прошлог месеца да су авиони НАТО 400 пута у 2014. години полетали ради пресретања руских борбених авиона. Према његовој изјави, више од 150 пресретања извршила је мисија НАТО за патролирање Балтика, што је три пута више него 2013. године.
Прочитајте још:Погледајте Ердогана како плаче са својом женом! (ВИДЕО)Мистер Бернс и Нед Фландерс напуштају Симпсонове!?Џон Мекејн „испалио“ Порошенка: Нећу да будем твој саветник!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА