Најновије

Украјина гради ''Европски зид'' на граници са Русијом

Украјина је до сада изградила приближно 150 км противтенковских баријера и преко 100км компнених препрека и утврђења на истоку земље, планирано је да се изгради заштитни појас дуж целокупне границе са Руском Федерацијом која износи скоро 2000км .
Противтенковска препрека (Фото:принтскрин)

Противтенковска препрека (Фото:принтскрин)

Украјинске власти у најновијем саопштењу објавиле су скорију реализацију плана који је предложио украински тајкун Игор Коломојски,  да се изгради зид према Русији. Око 200 милиона евра одобрено је за играђу овог пројекта који би ускоро требао да крене са изградњом. За сада је потребно да буде усвојен технички аспект овог грађевинског пројекта  који би требао да се реализује у реонима сукоба, Доњецка, Луганска и Крима. План који је донет уз подршку украјинских власти, обухвата широк спектар радова за чије коначно реализовање биће потребно највише три године. Изградњу одбрамбене границе и система одбране на истоку Украине коштаће најмање 200 милиона евра, а он је само део одбрамбеног комплекса који се тренутно равија уз руску границу. Украјински премијер Арсениј Јацењук крстио је копнену баријеру ''Европски зид''. Пољска такође припрема изгрању торњева који би надгледали целокупну 200 км дугу границу са руском истуреном енклавом у западној европи -Калининграду.
Прочитајте још:ФАШИЗАМ: Становници Уније су прошле недеље изгубили сва грађанска права!Лавров: Немојте да поредите Косово и Крим
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА