Најновије

Ове професије ће до краја века нестати погледајте да ли сте на списку

Економисти су подељени око тога колика су нам претња роботи и напредна технологија.
Суд (Фото: Pixabay)

Суд (Фото: Pixabay)

Неки у томе виде велику и озбиљну претњу, док неки сматрају да ће нам то бити претња тек крајем овог века, ако уопште и буде. Међутим, једна од њих, Еми Веб тврди како најмање осам група послова чекају велике промене и то врло брзо, за 10, најкасније 20 година. Ово су занимања за која Вебова тврди да би ускоро могла да нестану: 1. Радници на наплатним кућицама и касири Технологија мобилног плаћања је у успону и постаће само још напреднија и раширенија. Због ње послови благајника у продавницама и људи који раде на наплатним кућицама постају застарели и непотребни. За те послове не треба особа, довољна је технологија. 2. Корисничке службе Многе компаније су службе за кориснике већ одавно преселиле у Индију ради јефтиније радне снаге, а нове технологије би могле да ”убију” и ова преостала радна места. За то није потребан биљи доказ од ИБМ-овог суперкомпјутера Вотсон, који већ сада може заменити одељење службе за кориснике једне веће компаније. 3. Радници у фабрикама Роботи су већ заменили део радника у фабрикама, а могли би и још више. Наиме, не само да су јефтинији, већ раде и без паузе.
Прочитајте још:Потенцијални хит: Машина за мотање сарме! (ФОТО, ВИДЕО)Забио је тоалетни папир у маслац. Овај једноставни трик може вам спасити живот!
4. Адвокати Не односи се на све, али адвокати који се баве ситним пословима ускоро би се могли наћ у проблему. Администрација све више постаје аутоматизована и у неким земљама се већ сада преко интернета могу поднети захтеви за развод, отварање фирми и сличних ствари, а цео процес се одвија тако да људи уопште не морају да дођу на суд, већ све решавају преко апликације. 5. Новинари Због интернета су се променили класични медији, а могли би и класични новинари. Вести ће се писати помоћу алгоритама и објављивати на интернету без икакве људске помоћи. Заправо, Асошијетед прес то већ ради. Њихова војска ”роботи новинара” већ сада пише хиљаде текстова у једном кварталу. Извор: Наше новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА