Најновије

ПОТВРЂЕНО ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: САД иду ка Трећем светском рату

МОСКВА - Водећи економски и политички експерти су оценили да се Америка дефинитивно креће ка Трећем светском рату, односно, ка сукобу са Русијом и Кином, потврђујући да америчка политичка елита комплетну стратегију гради кроз призму тог сукоба, пише руска Правда.
Амерички војник (Фото: Pixabay)

Амерички војник (Фото: Pixabay)

Филип Малмгрен, доктор економских наука и један од најутицајнијих аналитичара у САД-у, бивши саветник америчког председника за област финансија, рекао је у децембру прошле године да су Сједињене Америчке Државе "већ у рату са Кином и Русијом". "Недавно сам био на састанку са званичницима Пентагона и они су ми рекли да одлуке доносе у призми тога да је САД већ у рату са Кином и Русијом." - рекао је Скот Борг, саветник америчке владе, тврди др Малмгрен. "Ови ратови се воде у сајбер простору и економији више него што је то сукоб оружаних снага." - рекао је тада Борг. Како он тврди, Америка активно води сајбер рат против Русије, Кине и Ирана, а сајбер рат против Ирана је и званично објављен приликом кризе око нуклеарног питања, наводи се у тексту. Пол Крејг Робертс, бивши саветник америчког председника Роналда Регана и један од најутицајнијих аналитичара на свету, стоји на становишту да рат између Русије и САД увелико траје. Подсећамо, Робертс је јавно позвао руску политичку елиту да се "пробуди и престане називати америчке политичаре и САД партнерском страном". Исту ствар тврди и професор за међународне односе на Универзитету Њујорка, Марк Галети, који јавно говори да су "Запад и Русија у рату".
Прочитајте још:Разбијена геј парада у Молдавији!Америка испада из игре: Почиње нова ера односа Русије и ЕУ!
Рон Пол, бивши амерички конгресмен и један од истакнутих политичара у САД-у, оценио је недавно да су санкције акт рата и да је Америка такав акт рата спровела наспрам Русије и Ирана. Он је такође рекао да САД озбиљно улази у војну конфронтацију са Кином поводом кризе коју ствара у Јужном мору. Подсећамо, архипелаг Спратли је територија коју Кина сматра својом, док САД тврде да Кина треба да одустане од архипелага на који право полаже још пет земаља попут Вијетнама и Брунеја. Кина озбиљно третира војне претње САД-а и могућ је сукоб, тврди Рон Пол. Велики број аналитичара тврди да сукоб у Украјини представља предворје нуклеарног рата између САД и Русије, те да рат у Украјини представља велику опасност по свет. Агресивна америчка политика је одавно перципирана у многим деловима света као политика изазивања глобалног сукоба, а очигледно да је таква мисао константа и у круговима америчке политичке елите, како оног дела који се противи таквој политици, тако и код оног дела елите која спроводи исту. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА