Најновије

Невероватни успорени снимак показује шта се дешава унутар "Калаша" док сеје смрт (ВИДЕО)

Момци из "Vickers Tactical" екипе снимили су овај видео камером високе дефиниције, омогућивши нам тако да завиримо (колико је то могуће) у утробу АК-47, старог класика светског ратовања.
Калашњиков (Фото: Јутјуб)

Калашњиков (Фото: Јутјуб)

Ако волите оружје, гледање снимка испод ће вам представљати задовољство. АК-47 (скраћеница од руског Автомат Калашникова образца 1947 года), познат је и под именом Калашњиков (Калаш) је аутоматска јуришна пушка коју је користила већина армија Источног блока након Другог светског рата. Ту пушку пројектовао је 1947. Михаил Калашњиков, као прву праву аутоматску јуришну пушку на свету. За разлику од већине аутоматских пушака из Другог светског рата, АК-47 је била компактна и лака пушка, која је имала добар домет, робусно оружје са могућношћу управљања паљбом (рафална, полуаутоматска и појединачна). Калашњиков је још и данас у широкој употреби, тако да је апсолутни рекордер по броју произведених комада.
Прочитајте још:Погледајте како су Руси направили копију немачког тенка (ФОТО)Русија и Кина или моћ партнерства које плаши Америку
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА