Најновије

У СРБИЈИ ПОСТОЈЕ ГРАЂАНИ ПРВОГ И ДРУГОГ РЕДА! За неке политичаре не важе иста правила!

Један од учесника демонстрација који се увредљивим тоном обратио полицајцима, за само неколико сати осуђен је на 60 дана затворске казне, док са друге стране лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић који је физички напао прво доктора па два дана касније његовог адвоката, и даље није ни приведен, ни осуђен! Не може а да се не постави питање зашто надлежни органи имају двоструке стандарде и зашто институције према свим грађанима Србије не поступају исто?

Чедомир Јовановић са супругом (Фото: јутјуб)

Младић са протеста је експресном пресудом Прекршајног суда у Београду осуђен, а око Јовановићевог случаја се и даље не знају детаљи. Док се са једне стране провлачи да ће се лидер ЛДП-а позвати на посланички имунитет, са друге стране има оних који тврде да више нема статус посланика и да то није изводљиво.

Међутим, спорно је то што у Србији важе дупли аршини, па се "обичним смртницима" шаље порука да ће истог момента одговарати за своје поступке, док се разним примерима, па и Јовановићевим шаље порука да су неке особе у Србији заштићене, као и да нису сви исти! 

Адвокат Владимир Гајић за Директно.рс каже да је Скупштина из сазива 2016. - 4. јуна 2020. престала да постоји, па са њом и њени народни посланици и њихови имунитети.

- Хистеричну хајку на Чеду Јовановић, његову жену и приватни живот сматрам испод сваког нивоа. У Уставу стоји да мандат траје четири године и ја мислим да је погрешно тумачење да њихов мандат траје док се не конституише нова Скупштина, јер онда у Уставу не би стајало да траје четири године. Не знам да ли се Јовановић позивао на имунитет, мислим да није јер није покренут кривични поступак, кривични поступак се спроводи наредбом о спровођењу истраге народног тужиоца, а овде нема информације да је Тужилаштво донело одлуку о покретању поступка, према томе нема разлога да се позива на имунитет. Оно што сам схватио је да сада полиција прикупља обавештење, информације о том догађају, тако да не бих то поредио са осуђенима у прекршајном поступку са онима којима је одређиван притвор у вези са демонстрацијама. Не видим знак једнакости између ове две странке. То није исто - рекао је Гајић. 

Ипак, српска јавност је и даље ускраћена за одговор на питање зашто су неки грађани Србије првог, а неки грађани другог реда?

- Иако је Чедомир Јовановић политичар и председник једне политичке партије, мислим да је ово случај на ком би требало да раде искључиво полиција, адвокати и правосудни органи. Ко зна шта се све ту дешава, макар делује за сада да нема везе са политиком - рекао је политиколог Бобан Стојановић. 

Шта каже стручњак за Балкан о Вучићу, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Директно

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА