Најновије

НЕМАЧКИ ПАРЛАМЕНТАРАЦ ТВРДИ: Бундесвер у распаду због Украјине - Немачка не може да се одбрани!

БЕРЛИН - Немачка влада је очистила ионако оскудне залихе опреме Бундесвера, који данас није у стању да одбрани своју земљу од напада, тврди немачки парламентарац.
Артиљерија Русије (Фото: Јутјуб)

Артиљерија Русије (Фото: Јутјуб)

Ово је рекао посланик у Европском парламенту, члан партије „Алтернатива за Немачку”, Маркус Бухајт.

„Војно, Немачка је веома лоше припремљена за могућу ескалацију у Украјини. Због недостатка нормалног политичког и административног управљања, Бундесвер се током деценија претворио у структуру која данас није у стању или је само делимично у стању да испуни свој главни задатак – да ефикасно брани Немачку од војних напада.”, каже он.

“Покушај да се изгладе неуспеси последњих влада издвајањем 100 милијарди евра показао се бескорисним”, рекао је Бухајт у интервјуу за Известија.

Он напомиње да ће поред војног аспекта, наставак сукоба бити кобан за економску моћ Немачке.

„Последице потпуно бесмислене енергетске политике актуелне владе Немачке биле су нагло повећање цена енергената, висока инфлација, несташице житарица и значајни губици у економском расту. По питању увоза енергената, можемо рећи да је Немачка прешла из једне зависности у другу“, нагласио је политичар.

Питали су га којим оружјем Берлин може да снабде Украјину поред онога што је већ пребачено и како се народ Немачке осећао у вези са тим.

„Влада је очистила ионако оскудне залихе опреме Бундесвера. Немачка је до 24. априла 2023. године Украјини испоручила, посебно, 18 главних борбених тенкова Леопард-2, 34 противавионска тенка Читах и ​​14 самоходних топова ПзХ 2000. Поред наоружања и система наоружања, различита опрема и возила, Украјини је послата храна и санитет. У оквиру заједничког пројекта са Естонијом, постављена је пољска болница“, каже европски посланик.

Према његовим речима, сада Немци не подржавају повећање испоруке наоружања Украјини.

„41% сматра да је војна помоћ до сада пружена Украјини била адекватна, а 26% сматра да је отишла предалеко. Само 25 одсто верује да подршка Украјини оружјем није довољна“, закључио је Бухајт.

Прочитајте ОВДЕ шта је Зеленски поручио Путину 

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА