Најновије

Коцијанчич: Руски закон о "непожељним" НВО забрињава

БРИСЕЛ: Нови закон о "непожељним" невладиним организацијама, који је потписао руски председник 23. маја, забрињавајући је корак у серији ограничења када је реч о цивилном друштву,независним медијима и политичкој опозицији, саопштила је данас портпаролка високе представнице ЕУ Маја Коцијанчич.
Маја Коцијанчич (Фото: Јутјуб)

Маја Коцијанчич (Фото: Јутјуб)

"Овај закон имаће даљи негативни утицај на рад цивилног друштва у Русији. Он ће ограничити слободу говора и медија, као и плурализам мишљења, на шта је указала представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић", наводи се у саопштењу Коцијанчич. "Указујемо на негативно мишљење руског Председничког савета за људска права, пошто је закон, такође, у супротности са уставом Русије", додаје се у саопштењу. Руски председник Владимир Путин потписао је у суботу закон који даје тужиоцима овлашћење да неку организацију прогласи непожељном уколико она представља претњу уставном поретку Русије, њеној одбрани или безбедности. Организације за заштиту људских права и Амнести интернешенел су осудили ту меру као део "текућег драконског обрачуна, који ће истиснути живот из цивилног друштва", преноси АП. Активисти за људска права страхују да би нови закон могао да се користи за проширење обрачуна са руским огранцима међународних организација и са руским активистима који у њима раде.
Прочитајте још:Од Велике Србије до велеиздајеКОСОВУ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ КУМАНОВА: Спрема се терористички напад, сви су у приправности?!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА