Најновије

Руски ловац пете генерације Т-50 биће прави „летећи робот”

Руски ловац пете генерације Т-50 (ПАК ФА) у суштини је „летећи робот” у којем је пилот само један од делова авиона – рекао је агенцији РИА Новости саветник првог заменика генералног директора концерна „Радиоелектронске технологије” Владимир Михејев.
Руски ловац пете генерације Т-50 (Фото: Јутјуб)

Руски ловац пете генерације Т-50 (Фото: Јутјуб)

Серијска производња Т-50 треба да почне 2016. године јер су још у току тестирања „летећег робота”. САД су једина земља која тренутно има у употреби ловце пете генерације (F-22 и F-35), а Михејев тврди да ће их Т-50 надмашивати и по летачким способностима и по неприметности јер ће – захваљујући особеностима мотора, коришћењу нових технологија и аеродинамици – бити тешко видљив и најбољим и најмоћнијим радарима. Михејев тврди да је Т-50 већ сада у тој мери „летећи робот” да пилот не обавља толико функције пилота колико је заиста само – саставни део самог апарата. Зато што су „реакције пилота већ укључене у функционисање саме летелице”. Према речима Михејева, Т-50 се може такође називати и „паметним авионом” јер има и „паметну оплату” чији сам облик фактички игра улогу одређених инструмената и блокова авиона. „Ако се погледа на крајеве крила Т-50, онда се уочaва да је то са једне стране крило, а са друге – станица за активну одбрану „Хималаји”. Јер, та станица је умонтирана у крило авиона и утиче и на његове летачке карактеристике и обезбеђује му заштиту. Још конкретније, понаша се као радар и истовремено прави сметње противничким радарима” – објаснио је Михејев. Министарство одбране РФ је раније саопштило да ће прво купити десет ових авиона, а када пробрани авио-пукови њима потпуно овладају – још 60. Дотле ће се претежно ослањати на могућности ловаца генерације „4+” Су-30 и Су-35.
Прочитајте још:Језиво: Америка и Русија распоредиле трупе као у сценарију за Трећи светски рат!КРАЈ БРИТАНСКЕ ИМПЕРИЈЕ: Број војника им се срозава ка цифри из 1770. године
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА