Најновије

Вучић у Тирани: За нас је Косово наше, а за Албанију независна држава!

ТИРАНА - Србија Косово третира и наставиће да га третира као свој саставни део, изјавио је данас у Тирани премијер Србије Александар Вучић.
Вучић у Тирани (Фото: botasot.info)

Вучић у Тирани (Фото: botasot.info)

Српски премијер је истакао, на заједничкој прес конференцији са албанским премијером Едијем Рамом, да Србија и Албанија, без обзира на различите ставове према Косову, не треба да заоштравају међусобне односе, већ треба те разлике да уваже и пронађу заједнички језик. Захваливши албанском премијеру на добродошлици, Вучић је казао су два народа суседи и да ће то тако остати заувек, те да стога све проблеме треба решавати дијалогом. „Чињеница је да се не слажемо око Косова и Метохије. Србија га третира и наставиће да га третира као свој саставни део, док Албанија третира Косово као независну државу“, рекао је Вучић. Ипак сматрам да то неподударање не значи да разлике не можемо да ублажимо дијалогом и на миран начин. "Ови проблеми се не решавају ратом већ дијалогом", рекао је Вучић и поручио да су Србија и Албанија суседи, те да због тога треба да узму судбину региона западног Балкана у своје руке. "Размишљамо другачије, говоримо другачије. Али то није у вези са оним како радимо заједно. Хвала Албанији на позиву. Однос Србије и Албаније је важан за Балкан. Односи увек могу бити бољи", рекао је Вучић. Албански премијер је такође истакао значај дијалога Београда и Приштине.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ ИЗБАЧЕН ИЗ СУДНИЦЕ: Још се не зна да ли ће бити сведок! (ВИДЕО)Погледајте како војска Албаније свира пред Вучићем „Боже правде“ (ВИДЕО)
Албанија, истакао је, признаје дијалог Београда и Приштине зато што је, како је рекао, показана храброст да се иде даље у односима двеју страна и посебно да се спроведу договорени споразуми. Зато је, каже, наставак ђиалог од животне важности за читав регион. Он је, међутим, додао да Тирана жели да се више уради за Албанце на подручју Прешева. "Они желе да буду третирани као Срби на северу Косова", рекао је Рама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА