Најновије

Новак уз подршку Ибрахимовића победио Милера

БЕОГРАД- Новак Ђоковић употпуности је владао ситуацијом у другом колу Ролан Гароса пошто је без веће муке савладао тенисера из Луксембурга Жила Милера са 6:1, 6:4, 6:4.
Ђоковић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Ђоковић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Руку на срце, ово је био један од лакших Ђоковићевих испита ове сезоне. Новак је сваког секунда контролисао ситуацију на терену, тотално неутрализвао сервисе Милера и на крају више него заслужено отишао у трећу рунду такмичења. Новак ће на путу до осмине финала стајати млади Аустралијанац Танаси Кокинакис који је у маратону савладао земљака Бернарда Томића са 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, 8:6. Једино што може да брине Нолетове навијаче јесте медицински тајм-аут који је најбољи тенисер света позвао услед бола у леђима и десној бутини, али је без проблема наставио игру у другом сету. Занимљива ситуација се десила у трећој деоници када је Новак, у већ добијеном поену, дотакао лопту која је излазила у аут, мада то није штетило крањем резултату сусрета. Новак је на перфектан начин отворио дуел тако што је освојио четири поена у низу за закључном скраћреном лоптицом за 1:0. Као што се и претпостављало, игра високог Милера се највише базирала на сервису и све се вртело око тога. Чим се ушло у дуже размене, Новак је без проблема дошао до две брејк лопте, које ипак није искористио, јер је представник Луксембурга издржао притисак и поравнао на 1:1. Изгубио је Ђоковић само један поен на свом сервису, а стање на терену није много обећавало Милеру, јер је био употпуности у подређеном положају (2:1). Све тако лако изгледа када Ноле игре, а то је демонстрирао и у четвртом гему када је прелепим лобом дошао до 15:30, па Милер из те гужве није могао да изађе другачије, без да "преда" свој сервис за први брејк на мечу (3:1). Потврда је дошла, поново, уз само један изгубљен поен (4:1), а Новака је са трибина посматрао тренер Пари Сен Жермена Лоран Блан и прва звезда "светаца" Златан Ибрахимовић који су уделили велики аплауз после још једног савршеног лоба првог тенисера света. Милер је, под притиском, био све даље од основне линије, па је било простора и за егзибиције које су резултовале новим брејком (5:1), а онда је без проблема закључен перфектни први сет који је завршен за само 24 минута. Противник из Луксембурга је одиграо веома добар гем на старту друге деонице без изгубљеног поена и доказао да може да пружи много бољу игру него у првом сету (0:1). Новак се мало опустио, није био толико упоран као у првом сету, па се суочио са првом брејк лоптом, али је то врло брзо решено и резлтат је био изједначен (1:1).
Прочитајте још:50 година од највећег нокаута у историји бокса! (ВИДЕО)МОСКВА: Хапшење фунцкионера ФИФА је у служби америчке хегемоније!
Иако се чинило да ће Милер поново да дође до свог сервис гема, то се није десило, јер је у после седам минута игре Новак успео да га прође на мрежи и претвори брејк лопту у вођство од 2:1, док је Луксембуржанин показао поново мањак самопоуздања у наредном гему (3:1). Приказао је Милер добру волеј игру, па је тај сегмент био довољан да се спречи Ђоковић у намери да направи још један брејк. Офанзива је кренула једном брејк лоптом која није искоришћена пошто је лоптица завршила у мрежи, а онда је после најдужег гема на сусрету противник смањио на 4:3. Дошао је Новак до сервира за сет, а онда је затражио медицински тајм-аут показавши доктору да га боли бутни мишић на десној нози. После петоминутне масаже и паузе, Ђоковић је могао да настави дуел и приведе други сет крају са четири везана поена (6:4). Да је Милер играо против неког нижерангираног тенисера, вероватно би био конкурентан, али сваки покушај да се упусти у борбу са Новаком завршао је неуспехом, па је у трећем гему Ђоковић већ стигао стигао до новог брејка (2:1). При резултату 4:1 Ђоковић је без проблема контролисао меч, а онда је на свом сервису 15:30 урадио нешто што није никада у својој каријери - добрим првим ударцем је натерао Милера да лоше реагује, а онда је, када је лоптица излазила из терена, случајно је дотакао за две брејк лопте противника. Смејао се Новака због "инцидента", смејали су се и сви остали на стадиону (4:3). Ђоковић је изгубио још један гем до краја меча и привео лагано причу крају уз бекхенд који је крунисао сјајну игру нашег аса. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА