Најновије

НЕБОЈША ЈЕВРИЋ: Успешна жена

„Раскућеној лако је гулији, Реп на крста, правац у Европу“ А.Ј.Мариоков Пише: Небојша Јеврић
Небојша Јеврић (Фото: Курир)

Небојша Јеврић (Фото: Курир)

Та безуба старица, Европа, жељна је младог меса,младе словенске крви које се лако германизује. Неко треба и да ради јер ће ускоро просечан Европљанин бити пензионер. И раније се одавде у печалбу одлазило. Али једно од деветоро деце. Опустела су нама селе. Градови све мањи. Све је више учитељица на бироу за запошљавање. Сваки дан је срећем. Госпођу Олгу. Себе је сматрала успешном женом. И мајком. Банкарска службиница. Седи сама у „Лудој кући“ и „Савском рибару“. Кафанама где се скупља весела братија блоковска. Узалудно покушава да се уплете у разговор за неким од суседних столова. И она би нешто паметно да каже. Сви беже од од ње и од њене туге коју не може да сакрије.
Читајте Ратне репортаже Небојше Јеврића:Ратна репортажа: Прес цен­тарРАТНА РЕПОРТАЖА: Сми­јехРатна репортажа: ПанцирРАТНА РЕПОРТАЖА: Жи­вот жва­ка
Сањала је да јој деце живе негде другде. У некој срећнијој земљи .И дочекала. Закидала је на свему, муљала на инфлацији, али је успела да деца заврше школе у Америци. Далеко је Америка. Велика и без срца. Деца су завршила школе, поженили се и поудавали. Деца су добила своју децу. Плач унучића и њихове рођендане гледа преко скајпа. Преко сокоћала које узалудно покушава да помази. А и то све ређе - деца немају времена. Госпођа Олга је успешна жена. Жива сама у великом стану, у великом граду, на обали велике реке. И нико не жели да се са њом дружи. У торби носи слике са венчања, слике деце и унучади. И залудно показује свима. Нико од гостију у блоковским кафанама не жели да их гледа. Нико не жели да чује причу о њеном успеху. Госпођа Олга је успешна жена. А таквих је у овом граду све више.
Прочитајте још:НЕБОЈША ЈЕВРИЋ: Када се јаја вежу жицомНЕБОЈША ЈЕВРИЋ: Фирер из нашег сокака
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА