Најновије

Пакао глобалног загревања: У Индији хиљаде људи умиру од топлоте

ХИДЕРАБАД  – Високе температуре које се не спуштају однеле су нове животе у Индији па је тренутно број мртвих порастао на најмање 1.826, у топлотном таласу који т
Индија (Фото: docsity.com)

Индија (Фото: docsity.com)

Метеоролози наводе да би високе температуре могле да се наставе још најмање два дана у великим деловима Индије, од државе Тамил Наду на југу до Химашал Прадеша у подножју Хималаја. Највећи број умрлих од последица топлоте као што су дехидрација и топлотни удари су из јужних држава Андра Прадеш и Телангана. У Андра Прадешу, далеко најпогођенијој држави у Индији где се температура подигла на 47 степени Целзијуса умрло је 1.334 људи од 18. маја, што је више него дупло него дупло него број умрлих у целој прошлој години од топлота.
Прочитајте још:Путин оштром критиком поставља САД на местоПРОРОЧАНСТВО СЕ ОСТВАРИЛО! Америку погодио јак земљотрес!
Стотине људи, посебно међу најсиромашнијим умиру сваке године због топлоте у Индији али 2015. се показује најсмртоноснија од 1995, када је 1.677 људи умрло од последица врућина, показују званични подаци. Прве монсунске кише, које ће донети мало освежења, очекују се у првој недељи јуна у јужној држави Керала. Сезона монсуна траје до септембра и постепено захвата целу Индију.
 Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА