Најновије

БИЋЕ ХАОСА: Сакашвили постављен за гувернера Одесе!

ОДЕСА - Нови гувернер Одеске области ће бити ни мање ни више него бивши грузијски председник Михаил Сакашвили, пише РусВесна.
Михаил Сакашвили (Фото: ЈуТјуб)

Михаил Сакашвили (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, украјински министар екологије Игор Шевченко је на свом ФБ профилу обавестио јавност о овоме. Михаил Сакашвили је један од људи који је постављен за саветника украјинског председника Петра Порошенка, а због тога је добио и украјинско држављанство. Ова неочекивана функција би могла указати на то да је Одеса нова тачка сукоба са Русијом, односно, нови фронт који ће бити отворен на територији Украјине. Подсећамо, Одеса је један од градова који је познат по анти-Кијевском расоложењу, али је под контролом Украјине. У Одеси делује тајна организација која себе назива "Одески партизани", а која је већ спровела низ милитантних акција попут дизања у ваздух војних складишта и слично. Њихове акције за циљ имају војне објекте и инфраструктурне битне тачке, али у њиховим акцијама нема људских жртава.
Прочитајте још:
Због већинског руског становништа, Кијев овај град сматра веома осетљивим у безбедоносном смислу. Сасвим је могуће да ће Кијев иницирати и исконструисати сукобе у овом граду са циљем даљег притиска на Москву. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА