Најновије

Ђилас заратио са Лисцем: Ви сте бахати - српска кошарка је најјача у региону!

БЕОГРАД - Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас послао је данас писмо генералном менаџеру АБА лиге Роману Лисцу у којем је написао да су челници регионалног такмичења одбијањем да дођу на састанак у Београд наставили да крше договор и најавио да ће у наредном периоду направити кораке у интересу српске кошарке.
Драган Ђилас (Фото: Сајт ДС-а)

Драган Ђилас (Фото: Сајт ДС-а)

"Господине Лисац, одбијањем састанка који је од Вас тражио највећи регионални Кошаркашки савез показали сте још једном своју бахатост и апсолутно неразумевање ситуације. Србија је најуспешнија европска кошаркашка земља у 2014. години, земља са огромном традицијом која се може подичити великим бројем титула са светских и европских првенстава", написао је Ђилас у писму Лисцу. Он је истакао да челници регионалног такмичења није испоштавали договор из 2009. године који је усвојен. "Са Савезом такве кошаркашке велесиле потписали сте споразум у Београду 2009. године на састанку одржаном у истом формату који смо и сада предложили. Споразум који скоро ни у једној тачки нисте испунили. Људи који се не држе чак ни потписаних обавеза представљају озбиљан проблем без обзира на врсту посла којим се баве". Према његовим речима водећим људима АБА лиге не одговара да се према подацима види да имају зараду од такмичења. "На захтеве ФИБА Европа да доставите информације које су доставиле све остале лиге једноставно сте се оглушили. Ја Вас лично разумем јер да сте дали податке који су Вам тражени, видело би се колико Ви и остали сувласници зарађујете на овој лиги, а то Вам никако не би одговарало. Гледајући искључиво сопствене интересе направили сте проблем свима који се кошарком баве на просторима бивше Југославије. Ни тада, а ни сада нисте разумели да сте тиме направили проблем и себи", поручио је Ђилас. Ђилас је рекао да је прихватио да се нађе компомисно решење како би АБА лига била прихваћена од стране ФИБА и Евролиге, али да су челници АБА дописом то одбили.
Прочитајте још:ФОТОГРАФИЈА КОЈА ЈЕ РАЗНЕЖИЛА СВЕ: Новак Ђоковић са…Државно првенство у параглајдингу
"Сада када је јасно да не желите чак ни да разговарате о проблемимима које сте направили, КСС биће принуђен да предузме све кораке у складу са Статутом Савеза и Статутом ФИБА како би заштитио интересе српске кошарке. Снагу кошаркашке репрезентација Србије зна сваки противник. Ускоро ћемо Вам доказати да такву исту снагу има и Кошаркашки савез Србије", закључио је Ђилас. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА