Најновије

КИЈЕВ У ШОКУ: Снаге ДНР-а наступају - погођено украјинско складиште муниције (ФОТО)

ДОЊЕЦК - "ДНР 24" јавља да украјинска војска осим реона Маринка, гађа и Кијевски реон у Доњецку, где је погођено складиште текстила. Овај сајт јавља да се Украјинци крећу ка Доњецку са две колоне оклопних возила али да су снаге ДНР-а у муњевитој контаофанзиви .
Погођен магацин текстила и украјинско војно складиште (Фото: ДНР 24)

Погођен магацин текстила и украјинско војно складиште (Фото: ДНР 24)

Такође, према њиховим информацијама, током борби за Маринку погођено је и украјинско складиште муниције па се на хоризонту види још један стуб густог црног дима. Извештач са лица места јавља да су украјинске снаге одбачене од Маринке и да су се борбе пренеле на Максимилијановку и Георгиевку, а да се заставе ДНР већ виоре на украјинским контролним пунктевима на улазу у та места. Украјинска војска је саопштила да у борбама учествује најмање хиљаду бораца ДНР. Осим интернационалне бригаде "Петнаеаст" у борбу су укључени делови батаљона "Восток" и "Рударски одред". Украјински напад на Маринку почео је пре неколико дана, а снимке борби и мапу можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још: Меркелова назвала Крим једним од главних изазова у светуБРУТАЛНО: Украјинци сатиру мирно становништво – чак 43 напада за последњих 24 сата
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА