Најновије

ПАНИКА: Грађани Балтика очекују напад Русије

БАЛТИК - Аналитичко-истраживачка кућа "ЊузБалт" је објавила резултате анкете на тему потенцијалног напада Русије на балтичке земље, а резултати показују да су грађани балтичких земаља у страху од "руске окупације" и "анексије територија балтичких држава".
Путин - њега се боје! (Фото: kremlin.ru)

Путин - њега се боје! (Фото: kremlin.ru)

Наиме, чак 48% испитаних је одговорило да очекује напад Русије, док 24% њих је имало негативан одговор и истакло да не очекују "руску анексију балтичких земаља". Витаутас Лесчвијавијус, представник Литваније при НАТО, недавно је изјавио да је Русија појачала активности на простору границе са балтичким земљама, како на војном пољу, тако и у сфери економије. Односно, како тврди Лесчвијавијус, руски ратни бродови ометају системе отпремања и транспорта комерцијалне робе у приморским трговинским зонама балтичких земаља. Подсећамо, НАТО је у последњих пар месеци појачао активности и груписао различите војне снаге у балтичким земљама. Константна пропаганда ширења страха међу грађанима балтичких земаља даје резултате. Реално, обзиром на стратегију Русије интегрисања целог евроазијског простора, било какво економско слабљење или дестабилизација пограничних територија Русије и суседних држава није никако у интересу руских власти. У томе интерес могу имати искључиво Сједињене Америчке Државе које за циљ имају заустављање евроазијског процеса. Политика САД по питању Украјине, према многим аналитичарима, није ништа друго него стратегија разбијања евроазијског процеса који предводи Русија.
Прочитајте још:Украјинци покренули напад на Маринку: Покушавају пробој ка Доњецку (МАПА/ВИДЕО)ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ: „Исламска држава“ је америчка војска!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА