Најновије

Сарадник Хилари Клинтон преговарао с Караџићем

ЊУЈОРК- Коди Шерер, близак сарадник Хилари Клинтон,који има највеће шансе да следеће године буде један од кандидата демократа за председника САД, преговарао је 1995. године са породицом Радована Караџића о смањењу казне за ратне злочине ако се добровољно преда.
Радован Караџић (Фото: Википедија)

Радован Караџић (Фото: Википедија)

Ово у свом јучерашњем броју наводи конзервативни магазин "National rewiew". Према писању овог листа, Шерер се Караџићевој породици лажно представио као "амерички дипломата" који има овлашћење да преговара у име администрације Била Клинтона. Шерер је Караџићевима рекао да је на директној вези не само са својим зетом Стробом Талботом, који је био заменик државног секретара, него и са тадашњим државним секретаром Медлин Олбрајт, па са чак и америчким председником Клинтоном. "National rewiew" даље пише да се том темом раније бавио и "Wall Street Journal" , који је 1999. године ступио у контакт са Караџићевом породицом. Они су новинарима, наводно, рекли да им је Шерер рекао да, ако покаже "његовим пријатељима" да је Караџић спреман започети озбиљне преговоре, неће се десити војна акција за његово хапшење. "Посје је о целом случају спроведена и истрага у Стејт департменту, која је показала да су Срби Шереру платили 25.000 долара за тај посао, мада су сами Срби касније тврдили да су му платили много више", пише "National rewiew".
Прочитајте још:

Додик: Опозиција из Српске издајничка фаланга

Такође, како се наводи, америчка влада није одобрила ове Шерерове планове, али је Талбот био упознат с њима барем годину дана пре него што је Стејт департмент затражио да прекине. Извор: Независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА