Најновије

ОДЛУЧИЛИ: САД припремају "Олују" у Донбасу - војници НАТО и ЕУ ће напасти Доњецк!

ДОЊЕЦК - Кијев је данас усвојио закон који омогућава да војници НАТО и Европске Уније легално могу служити војску у Украјини.
Валериј Коровин (Фото: ФБ)

Валериј Коровин (Фото: ФБ)

Члан Друштвене палате Руске Федерације и руски политиколог, Валериј Коровин, прокоментарисао је да је закон о допуштењу странцима да служе у војсци Украјине само припремни корак за акцију потпуног, како каже, "чишћења Донбаса". "Кијев жели да спроведе акцију чишћења Донбаса." - изричит је Коровин. "Врховна рада је донела овај закон у сагласности са Вашингтоном, без њихове дозволе Украјина данас не доноси ниједан закон нити било какво решење. Овде се ради о припреми услова за акцију у Донбасу." - објашњава Коровин за телевизијски канал "ЛајфЊуз". Војни инструктори из САД-а који су већ присутни и нови војници који ће доћи из ЕУ и НАТО земаља ће, према овом закону, бити дужни да се представљају као припадници армије Украјине. Вашингтон жели у потпуности да прекрши Мински споразум, без обзира што су потписници истог лидери Немачке и Француске, оцењује руски политиколог. "План Вашингтона је да укине Мински споразум и да распореди јединице САД-а на територију Украјине. То неће бити НАТО снаге или миротворачке снаге, него ће то бити званична америчка војска и инструктори из САД-а." - каже Коровин, истичући да је интерес Вашингтона на првом месту размештање америчке војске на територији Украјине.
Прочитајте још:Зашто је НАТО престрављен РусијомРон Пол: Они „тајно владају“ Америком!ОЕБС: Руси су напали Маринку
Подсећамо да је низ аналитичара прогнозирао да ће финални потез Кијева бити акција по рецепту "хрватске Олује", где су тадашње хрватске снаге уз помоћ војске САД-а спровеле снажну војну акцију и спровеле етничко чишћење у тадашњој Републици Српској Крајини. Нови закон донешен од стране украјинске Врховне раде показује да је такав план веома известан. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА