Најновије

Српски борци на првој линији у Маринки: Тражимо Хрвате, али их нисмо нашли (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - Српски снајпериста Дејан Берић налази се на положајима у Маринки где трају огорчене борбе између снага ДНР и украјинске армије. Берић извештава да су јуче вођене жестоке борбе и да су Украјинци извукли дебљи крај.
Срби у одбрани Доњецка (Фото: Фејсбук)

Срби у одбрани Доњецка (Фото: Фејсбук)

- Јучерашњи дан је прошао у великим окршајима између фашистичке хунте из Кијева и бораца ДНР- а. Иако по договорима из Минска не би требало да уопште има тешке технике , напад је кренуо са гомилом тенкова и хаубица Д-30 . Наши су одговарали са чим су могли, а кад је град кренуо да бије по реонима Доњецка, где живе искључиво мирни житељи добило се одобрење да крене неколико тенкова. Мало је требало времена да стигну до Доњецка, али су онда показали да су мајстори свог заната - каже Берић. Берић каже да су Украјинци били изненађени муњевитим одговором снага ДНР. - Наша армија је направила хаос. Нису се надали фашисти да ће пешадија да им дође буквално под нос и бије тенкове из ручних ракетних бацача - каже Берић. Он додаје да је украјински напад био конфузан а да су Украјинци у једном моменту гађали своју колону возила. - Украјинци користе и беспилотне летелице, научили их Американци веома лепо како се рукује с њима. Затим по њима коригују ватру из вишецевних ракетних бацача, и могу рећи да су веома, веома прецизно радили. Успели су колону своје технике да растуре у пуном смислу те речи, више од десет комада технике са комплетним посадама и пешадијом около је спаљено, стварно су Амери извели обуке да не може боље - каже Берић. Он каже да су главна снага ДНР на овом делу фронта диверзантске групе. - Наше мале извиђачко диверзантске групе их развалише. У резултату њиховог напада, за који су и јавно рекли да су покренули, изгубили су Маринку и још два села поред. Наше мале групе диверзаната су направиле добар посао, а артиљерија још бољи. Додуше треба се за добре резултате захвалити и коректорима ватре украјинске армије јер су иделано гађали своје циљеве - објашњава Берић. Берић каже да се надао да ће у првој линији срести и борце из Хрватске који се боре на страни Украјинаца али да су они били далеко од фронта. - Чули смо да су ту можда и наше комшије, али их нисмо нашли. Они су ипак и даље довољно далеко од фронта тамо где може само хаубицама да се гађа са велике даљине - каже Берић. Он је објавио видео једног од својих положаја где стрпљиво чека Украјинце и Хрвате. [video width="640" height="360" mp4="http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2015/06/deki-i-hrvati.mp4"][/video] Данас се у Маринки воде борбе у које су укључени и тенкови а снимак можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још:Украјинска армија се код Доњецка може наћи у новом котлу који је већ назван „Авдејевским”Москва позвала САД да објаве сателитске снимке о обарању малезијског Боинга 777Топ 5 руских војних иновација: „Армата“ је научила да плива
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА