Најновије

У Минхену се вијориле заставе Доњецка и Луганска: И Срби на протесту против Г7 (ФОТО)

MИНХЕН - Око 23.000 људи окупило се данас у Минхену на протесту против одржавања самита шефова држава и влада Групе седам најразвијењих земаља, Г7, заказаног 7. и 8. јуна на југу Немачке, саопштила је тамошња полиција. 
Новоруска униформа у Минхену (Фото: Правда)

Новоруска униформа у Минхену (Фото: Правда)

Главни орагнизатор скупа је странка Зелени али је међу окупљенима било и оних који су носили транспаренте подршке Новорусији, руске заставе и заставе Доњецке и Луганске Народне Републике. Једна од девојака носила је униформу снага ДНР. Они су желели да изразе незадовољство што позив за скуп није добио и председник Русије Владимир Путин.  Они су такође незадовољни односом НАТО и ЕУ према кризи у Украјини и бујањем фашизма у Украјини. Међу учесницима је било и Срба који живе у Немачкој, а они су нам проследили фотографије са скупа. Међутим, већина учесника скупа су били чланови странке Зелени који су носили велики транспарент "Спасите климу и борите се против сиромаштва!". Самит Г7 одржава се у замку Елмау око 100 километара од Минхена. Г7 чине Велика Британија, Француска, Канада, Немачка, Италија, Јапан и САД.
Прочитајте још:Српски борци на првој линији у Маринки: Тражимо Хрвате, али их нисмо нашли (ВИДЕО)ОДЛУЧИЛИ: САД припремају „Олују“ у Донбасу – војници НАТО и ЕУ ће напасти Доњецк!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА