Најновије

Вашингтон тражи од Вучића да Русију прогласи за дестабилизатора Балкана!

БЕОГРАД - Америка ових дана нуди Србији шансу да се прикључи Западу, али улазница за то није бесплатна и постоји низ конкретних услова, сазнаје “Блиц”. Амерички захтеви и очекивања од Србије добро су познати властима у Београду. Поједини услови не само што не би требало да буду проблем, већ се подразумевају и без Америке, а део спада у крупан заокрет досадашње политике Србије.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Да би провериле да ли се Србија креће понуђеним курсом или не, средином јула у Београд долазе Викторија Нуланд и Евелин Фаркас, које су у Стејт департменту и Министарству одбране САД задужене за наш део Европе, а добар део тестова биће обављен и током актуелне посете премијера Александра Вучића Вашингтону. - Србија добија историјску прилику да се прикључи западном свету, баш као што је Слободан Милошевић имао ту шансу у разговорима са Џејмсом Бејкером, али ју је испустио. Србија заузврат добија политичку подршку САД за ЕУ, значајну економску помоћ, приступ фондовима, модернизацију војске - каже дипломатски извор “Блица”. Како додаје, Стејт департмент сматра да су Србија, Македонија, Косово и Босна “на линији ватре”.
Прочитајте још:Рон Пол: Они „тајно владају“ Америком!СПЦ: „Блиц“ је гласило „берлинске Србије“ – гнушамо се њихових текстова!
Америка не инсистира на потпуном прекиду односа са Русијом, али захтева да се Србија јасно дистанцира од руских намера да направе кризно жариште на Балкану како би скренули центар пажње са Украјине. - Једини потенцијални савезници Русије су Србија, Милорад Додик и Македонија. Отуда се од Србије очекује да следи заједничку спољну политику ЕУ и да има јасно опредељење према конфликту у Украјини. Већ има превише жаришта која захтевају присутност Америке, озбиљне су тензије на Балтику и потребан је миран и стабилан Балкан - каже извор “Блица”. Владавина права и злочини Захтеви не мање битни за САД, али лакши Влади Србије за испуњење су из корпуса владавине права - поштовање слободе говора и медија, права мањина и ЛГБТ, као и регулаторних тела. Врло важно је и решавање ратних злочина, где су приоритети за САД случај браће Битићи и Горана Радосављевића Гурија, као и генерали попут Момира Стојановића. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА