Најновије

РАТ САНКЦИЈАМА СЕ НАСТАВЉА: ЕУ ће проширити санкције Русији!

БРИСEЛ - Лидери Eвропске униjе на састанку у Бриселу овог месеца прошириће санкциjе Русиjи до краjа године због "умешаности у борбе у Украjини", jавио jе Франс прес, позиваjући се на дипломатске изворе.
Европска Унија (Фото: europa.eu)

Европска Унија (Фото: europa.eu)

Санкциjе, коjе циљаjу руске привредне гране попут банкарства и нафтне индустриjе, уведене су после обарања малезиjског авиона на лету MХ17 jула 2014. године изнад источне Украjине под контролом проруских снага, наводи AФП. Лидери 28 земаља EУ већ су се у начелу у марту договорили да продуже санкциjе на jош годину дана од jула 2015, али треба да донесу формалну одлуку када се сретну 25. и 26. jуна, наводи француска агенциjа. "Oне треба да буду проширене на jош шест месеци", рекао jе европски извор AФП-а, додаjући да су те санкциjе "усклађене са календаром за имплементациjу споразума из Mинска".
Прочитајте још:Вучић: Србија раније није добро разумела међународне односе, ово је велики помакНОВА ЕСКАЛАЦИЈА: Кинеска морнарица пуцала на филипински рибарски брод!
"Већ постоjи политички договор да се те санкциjе прошире, тако да jе то оно што очекуjемо", казао jе други европски дипломата Франс пресу, захтеваjући анонимност. "Заиста не очекуjемо да буде било каквих проблема на самиту", додао jе он. AФП подсећа да Kиjев и земље Запада оптужуjу Mоскву да подржава рускоговореће побуњенике оружjем, новцем и воjском, што Kремљ пориче. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА