Најновије

УРНЕБЕСНА ЗАХАРОВА: О Зеленском, ментално-физичком здрављу и "конференцији"

Володимир Зеленски је коначно признао да ће се учесници конференције о Украјини у Швајцарској бавити проблемима психичког и физичког здравља, објавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Захарова

Захарова

Она је подсетила да је Зеленски током посете Филипинима замолио председника те земље да пошаље у Украјину стручњаке за ментално здравље како би помогли украјинским војницима који се боре на фронту. Истовремено, премијер и министар спољних послова Аустралије саопштили су да ће ту земљу на састанку у Швајцарској представити министар за државне услуге и систем инвалидског осигурања.

- Зеленски је коначно рекао истину, а Запад је признао. Управо тим проблемима и треба да се позабаве учесници такозване 'швајцарске конференције' - поручила је Захарова.

Швајцарска ће 15-16. јуна бити домаћин мировне конференције о Украјини, која ће бити одржана у близини града Луцерна. Русија неће бити присутна на догађају. Портпарол амбасаде Русије у Берну Владимир Хохлов раније је рекао за Спутњик да Швајцарска није послала Русији позив за учешће на самиту о Украјини, али да Москва у сваком случају неће учествовати.

Како је саопштило Министарство спољних послова Швајцарске, на мировну конференцију ће бити позвано око 120 земаља на нивоу лидера држава и влада.

Москва је раније више пута истицала да је спремна за преговоре, али да је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу. Запад стално позива Русију на преговоре за које Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог.

Погледајте ОВДЕ ударе руских топ-хаубица код Работина

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА