Најновије

Столтенберг у Подгорици: Бомбардовањем смо штитили цивиле

ПОДГОРИЦА - Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг данас је у Подгорици изјавио да губитак свих живота 1999. године у НАТО бомбардовању СР Југославије представља трагедију и да дубоко жали због свега што се десило, те је изразио саучешће свим породицама и свима који су изгубили своје вољене.
Столтенберг (Фото: ЈуТјуб)

Столтенберг (Фото: ЈуТјуб)

„Сврха и циљ НАТО ваздушне операције је био, такође, да се заштите цивили, а то смо и успели. Учинили смо сваки напор који је био могућ да бисмо спречили губитак невиних живота цивила“, рекао је Столтенберг новинарима, након данашњег сусрета са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем. На питање да ли тренутно постоје земље које се противе уласку Црне Горе у НАТО, он је одговорио да је Алијанса заснована на консензусу и да свих 28 савезница морају да се усагласе када доносе одлуке. „Ми у Алијанси имамо дебате, разговарамо, али најважније је да све чланице потврде да је наш став остао исти. До краја године ћемо потврдити свој став, на добром смо путу, Црна Гора постиже добре резултате, добро сарађујемо, имамо фокусиране разговоре и не би било ваљано да сада помињем државе појединачно јер је важно да се сви усагласимо“, рекао је Столтенберг.
Прочитајте још:Од њих нам прети опасност – имена исламиста из Србије!ОЧЕВИЦИ О НАСЕРУ ОРИЋУ: Деветоро Срба су запалили живе!
Он је додао и да интеграције нису лаке, јер траже снажну и истинску посвећеност, као и истинске промене. Ђукановић рекао је да је посета генералног секретара НАТО-а била одлична прилика за анализирање одрађених задатака на половини пута ка овој алијанси. „Ово је била прилика да анализирамо шта је урађено између наша два сусрета“, навео је Ђукановић након састанка са Столтенбергом. Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА