Најновије

КОШТИЦЕ ИЗ ЛУБЕНИЦЕ: Помоћ за ваше здравље, ево и како

У лубеници вас вероватно нервирају, и често се запитате зашто уопште морају постојати, баш као што је случај и с грожђем.  Међутим, коштице из лубенице могу вам послужити и на неке друге начине, итекако корисне! Сигурно ће вас изненадити.
Коштице лубенице су изузетно здраве (Фото: pixabay.com)

Коштице лубенице су изузетно здраве (Фото: pixabay.com)

Ко зна, можда сте се некад и бојали како ће гутање коштица лубенице деловати лоше на ваш организам. Но, не брините, у вашем организму неће нарасти никаква биљка, а коштице би стварно ваљало појести. Додуше, ту постоји једна мала цака: Немојте их јести директно из лубенице, већ их пустите нека проклијају. Након клијања и сушења, оне ће постати протеин, и само 1/8 шољице садржаће протеина попут једног грчког јогурта! Коштице лубенице су заиста здраве. Садрже влакна потребна за рад пробавног тракта, помажу и у случају појаве паразита, а такође се могу похвалити и антибиотским својствима. Оне садрже и цитрулин који је познат као антиоксиданс, шире крвне судове и позитивно делују и у случајевима хипертензије, ангине пекторис и артеросклерозе. Али да не бисмо причали само о коштицама, ево и једног конкретног рецепта, којег можете искористити у борби против неугодне бактерије ешерихије коли, али га можете спремити и у свакој другој прилици, јер неће штетити, а имаће позитиван утицај на организам: За рецепт вам не треба пуно, само литра вруће воде и тридесетак коштица. За почетак у лонац улијте воду, па додајте коштице. Пустите воду да прокључа и оставите тако још десет минута. Склоните с ватре и оставите да се охлади. Процедите и спремите у фрижидер. Ту воду можете пити и саму, али ако вам специфични укус неће бити по вољи, слободно је помешајте с разним соковима. Ако вам се свиди, запамтите да рецепт можете правити током целе године. Преко лета коштице осушите и сачувајте, па ако вам се да, док напољу пада снег, ви лепо уживајте у здравом пићу од коштица из лубенице. Живели!
Прочитајте још:Упозорење: Ове производе би требало да избегавате због опасне канцерогене материјеУЖИВАНЦИЈА КОЈА ЛЕЧИ: Зашто је здраво ићи на море
Извор: punkufer

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА