Најновије

Делегација Треће Србије у посети Космету

КОСМЕТ - Делегација Треће Србије предвођена Генералним секретаром Александром Ђурђевим и чланом Председништва Гораном Миленковићем посетила је Косово и Метохију, саопштила је ова организација.
Делегација Треће Србије у манастиру Гориоч (Фото: Трећа Србија)

Делегација Треће Србије у манастиру Гориоч (Фото: Трећа Србија)

У Косовској Митровици разговарано је са представницима Срба о актуелним политичким дешавањима на том простору. Делегација је посетила манастир Гориоч у Метохији, задужбину светог Стефана Дечанског и том приликом су манастиру дониране саднице воћа, а наша делегација је засадила неколико стабљика, као симбол да Срби у Метохији имају дубок траг, уз поруку да се не живи само од прошлости, већ да нове генерације морају бити те које ће дати плод, наводи се у саопштењу Треће Србије. Уприличена је топла добродошлица сестринства манастира, на челу са игуманијом Исидором и том приликом уручени су им пригодни дарови. Посету Покрајини обележио је обилазак царског града Призрена и малобројних Срба који у њему живе, наводе у Трећој Србији. Саборна црква светог Ђорђа, црква светог Николе у центру града, остаци манастира Светих архангела и царског града под Шар-планином, задужбине цара Душана, представљају светионик наше државности у овом делу Србије, каже се у саопштењу. Домаћини су нам поручили да се брину за ситуацију у Војводини, те да се Војводина брани на Косову и Метохији. Уколико не одбранимо Призрен, нећемо одбранити ни Србобран, истичу у Трећој Србији. Делегација Треће Србије се са тим ставовима сагласила и настојаће да се ти проблеми реше. Домаћини су позвани у узвратну посету, наводи се у саопштењу ове организације.
Прочитајте још:Столтенберг се касно сетиоГАШИЋ ПРОГОВОРИО: Хтели су да нас униште и војску до 2016. сведу на ниво „цивилне заштите“!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА