Најновије

5 ствари које никако не треба да радите пре тренинга

Већ знате шта треба да урадите да би могли да одрадите добар тренинг. Али постоје неке ствари које никако не смете да радите пре одласка у теретану или на трчање.
Вежбајте...(Фото: pixabay.com)

Вежбајте...(Фото: pixabay.com)

1) Да пијете алкохол

- Било која количина алкохола пре тренинга је превише. У зависности од нивоа толеранције које људи имају, на неке људе алколох више утиче, али свеједно доводи до дехидратације, ширења крвних судова, смањивања моторних функција и других ефеката који могу да угрозе ваше здравље - рекао је Мајк Донаваник, сертификовани специјалиста за снагу. Чак и једна чаша алкохолног пића може да утиче на шећер у крви, који може довести до мучнине и слабости,објаснио је Џорџи Фир, аутор “Lean Habits for Lifelong Weight Loss” књиге.

2) Немојте да пијете више од једне чаше воде

Сат времена је пре тренинга, а схватили сте да сте попили мало више тог дана, па се бацате на испијање воде. Али ако мислите да сте попили више алкохола, додатна вода може да погорша стање. - Ваши бубрези могу да прераде литар воде у току једног сата, па ако попијете више од тога, можете да се доведете у ризик од озбиљног здравственог стања, ако што је хипонатремија. Тада се дешава да јони натријума у крви опадну - рекао је Фир. Симптоми овог стања су губитак енергије, слабост мишића и грчеви. Ако вежбате са пуним стомаком течности, може да дође до мучнине приликом тренинга који обухватају тешке вежбе скакања и трчања.

3) Не једите зачињена јела

- Ако једете велики, зачињени оброк пре тренинга, може доћи до надимања и стварања јаче киселине у желудцу - рекао је Фир.

4) Немојте тренирати након интензивног сексуалног односа

Након интензивног сексалног односа вама тренинг није потребан, зато што сте већ исцрпљени. Али ако баш желите да одрадите јак тренинг, прескочите секс пре тога.

5) Не покушавајте да дохватите прсте на ногама

Класично истезање пре тренинга није добро. - Када вежбате, ваши мишићи морају да врше интензивне контракције. Када их ставите у истегнуто стање, смањујете њихову могућност да ураде тренинг како треба - рекао је Донаваник.
Прочитајте још:ХРАНА ЗА СРЕЋУ: Ових шест намирница доказано побољшавају расположење и користе здрављуЊЕНУ ГУЗУ ЖЕЛИ СВАКО: Послушајте савете и имаћете овакво згодно и затегнуто тело! (ФОТО, ВИДЕО)
Извор: Жена Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА