Најновије

"Билд": Писторијус признао да се Немачка суочава са великим недостатком војне опреме

Модерне униформе и лична заштитна опрема играју централну улогу у борбеној готовости оружаних снага, али трупе немају довољно шлемова и панцира за сваког војника.

Бундесвер се суочава са недостатком војних униформи и опреме за војску, пише "Билд".

Како се наводи, немачки министар одбране Борис Писторијус је одбору Бундестага за буџет признао да је било пропуста и кашњења у набавци опреме за војску.

Према Министарству, модерне униформе и лична заштитна опрема играју централну улогу у борбеној готовости оружаних снага, али трупе немају довољно шлемова и панцира за сваког војника, наводи "Билд".

Тако је војска прошле године добила само 58.850 комплета борбене одеће од 72.200 колико је предвиђено уговором, док је један од добављача прогласио банкрот.

Од 105.000 наручених панцира и доњег веша од специјалне тканине, војска је добила 81.000 комада. Слична је ситуација и са шлемовима - испоручено је само 62.684 уместо 82.596, наводи се у тексту.

У марту је "Билд", позивајући се на немачког министра одбране, известио да постоји рупа од 4,5-6 милијарди евра у буџету оружаних снага те земље.

Раније је шеф немачког војног синдиката Андре Вустнер рекао да посебан фонд од 100 милијарди евра неће бити довољан за модернизацију немачке војске, пошто у овом тренутку ниједна бригада Бундесвера није спремна за извршавање задатака.

Стигла брутална реакција Москве! Резолуција о Сребреници антисрпска, кажњавају српски народ јер неће да се покори НАТО!

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА