Најновије

Руским лековима који стижу за Шешеља се већ излечио један бивши председник

БЕОГРАД - Милован Бојић, шеф лекарског тима који брине о здрављу Војислава Шешеља, каже да је у контакту с руским онколозима и да је у току испорука озбиљног лека из Руске Федерације, од кога сви, укључујући и шефа СРС, много очекују.
Стижу лекови из Русије (Фото: Твитер/Pixabay)

Стижу лекови из Русије (Фото: Твитер/Pixabay)

Поменути лек, каже Бојић, служи за обнову ћелија оштећене јетре, а добија се од јетре ембриона патке. Он је изјавио да је у питању изузетно озбиљан лек који долази из Русије и који служи за обнову ћелија јетре, а користио га је и председник једне државе која је настала распадом СССР-а. "У питању је лек који се добија од јетре ембриона патке и који већ има велику клиничку примену у иностранству", казао је Бојић, али није желео да открије ко је поменути председник који је користио овај лек. Он је нагласио да ускоро очекује увоз тог лека и да се нада да ће управо он убрзати лечење лидера радикала и помоћи му да што пре оздрави. "И наши лекари су упознати с тим леком, посебно се њиме бавио један наш професор с медицинског факултета", додао је Бојић. С обзиром на тренутно здравствено стање Шешеља, који каже да се осећа добро, Бојић је ипак опрезан и заштитнички настројен и тврди да је Шешељу потребан одмор и да он није за интензиван рад. "Његови налази су бољи, али су далеко од најбољих, очекује га трећа хемиотерапија и мора бити обазривији", изричит је Бојић и подсећа да Шешељ има незгодан темперамент, али кад настане криза, веома је дисциплинован. Он је рекао да би враћање у притвор Хашког трибунала, где му се суди за ратне злочине, онемогућило Шешеља да прими хемиотерапију, што би практично значило да се он враћа у Хаг да тамо умре. Подсетимо, Шешељ се јуче вратио радним обавезама, а припрема се за трећу хемиотерапију од укупно десет. Шешељ се са сарадницима спрема за серију митинга по Србији, до којих ће највећи бити у Београду на Видовдан.

Шешељ: Можда oдем на Стару Планину

Лидер српских радикала, који по доласку из Хага неуморно ради, каже да, иако није навикао да се одмара, предах му је ипак потребан. "Било би лепо да одем на одмор са својом супругом, то би сигурно била нека наша планина с великом надморском висином. Волео бих да посетим Стару планину или можда Златар, али засад ћу тај пут одложити. Последњи пут смо породично летовали 1994. године у Перасту, у Боки Которској. И то летовање се неславно завршило - привела ме је полиција јер сам нападао Мила Ђукановића на једном скупу у Херцег Новом неколико дана пред тај одмор", казао је Шешељ.
Прочитајте још:
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА