Најновије

БиХ протерала држављанку Србије због екстремизма

Држављанки Србије А.Ш. која је проглашена претњом за националну безбедност Босне и Херцеговине, Служба за послове са странцима изрекла је меру протеривања са забраном уласка и боравка у БиХ на период од пет година.
Илустрација (Фото: channel4.com)

Илустрација (Фото: channel4.com)

Српска држављанка (24) се доводи у везу са, како је прецизирано, "радикалним следбеницима селефизма" у БиХ, а лоцирали су је инспектори за странце у сарадњи с Обавештајно-безбедносном агенцијом БиХ на подручју Сарајева. Како би се осигурало извршење мере протеривања и ограничење кретања због претње националној безбедности БиХ, она је приведена и смештена под надзор у Имиграциони центар. Иначе, преноси Фена, она је у браку с држављанином БиХ Е.Х, који је у претходном периоду био предмет рада Државне агенције за истраге и заштиту и био ухапшен у акцији "Дамаск". Служба која спроводи појачане оперативне мере контроле кретања и боравка странаца на подручју БиХ одмах по прикупљању података о активностима српске држављанке, које могу нарушити безбедност државе, процесуирала је случај и предузима даље мере како би је удаљила из БиХ. Служба за послове са странцима ће и у наредном периоду наставити да спроводи појачане контроле кретања и боравка странаца у БиХ и својим деловањем давати пуни допринос безбедности земље, саопштено је из Службе.
Прочитајте још:Погледајте какве су казне у Хрватској због истицања српске заставеНаставак нестабилности у Македонији: прислушкиван и председник?
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА