Најновије

Драшковић: Сребреница исто што и Јасеновац

САРАЈЕВО – Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић сматра да свако негирање геноцида у Сребреници ратне 1995, његово релативизовање или покушаји оправдавања злочинима претходно почињених над Србима, Србију и српски народ гурају у цивилизацијски и морални суноврат.
Вук Драшковић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Вук Драшковић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

У интервјуу сарајевском недељнику „Дани” Драшковић наглашава да је током злочина над Бошњацима у Сребреници, који је Суд у Хагу оквалификовао као геноцид, почињен и страшан злочин над Србијом и српским народом - злочин над, како каже, нашом историјом и нашом савешћу. „Бошњацима је Сребреница исто што и Србима Јасеновац, Јадовно или јама Ржани до. Из сопственог искуства знамо колико боли када било ко негира те велике злочине нацистичког усташког режима у Независној Држави Хрватској. Баш зато се сребренички геноцид никада не сме оспоравати, зато га и не оспорава велики део Срба”, каже Драшковић. Упитан ко то говори о геноциду у Сребреници када, према истраживањима јавног мњења чак 85 одсто грађана Србије противи одласку било ког српског званичника у Поточаре, Драшковић каже: „Тим анкетама не верујем, чак и ако су истините. И то зато што знам да иза њих стоје службе које су их и правиле и наручивале -пропагандно-обавештајна машинерија Слободана Милошевића која до данас није промењена ни за јоту. Уосталом, сетите се шта су све претходних година ти монструми говорили и писали о мени, за шта су ме оптуживали, за шта ме оптужују, шта ми подмећу”, навео је председник СПО-а. Драшковић мисли да је основни проблем то што се не зна „пуна истина”.
Прочитајте још:ИЗИГРАЛИ БЕОГРАД: Насер Орић ће бити испоручен Сарајеву!ПОБЕДА: Европска Унија одустала од Резолуције о Сребреници!
„Питате ко данас у Србији говори о геноциду. Сигуран сам да је то ћутање, пре свега, производ незнања. Јер, ако би се отворили тајни досијеи служби безбедности које су биле организатори свих злочина, укључујући и сребренички, ако би се грађанима показала та страшна књига смрти, ако би им се приказали филмски материјали, њихов би се став драстично променио...Хоћу да кажем да је основни проблем то што се не зна пуна истина”, навео је, између осталог, Драшковић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА