Најновије

Ђукановић: Одлуку о такси за јавни сервис донео РТС, а не Влада

Посланик Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић изјавио је данас да Влада није увела таксу за финансирање јавних сервиса, већ да је то одлука Радио-телевизије Србије (РТС) као независне институције.
Ђукановић (Фото: ЈуТјуб)

Ђукановић (Фото: ЈуТјуб)

"Власт ништа не уводи, уводи је (таксу) РТС у складу са законом. Таксу кад уведете, она је обавезујућа, њу морате да плаћате. Власт са овим нема никакве везе, ово је нешто што је донео РТС", казао је Ђукановић новинарима у Скупштини. Он је казао да друштво мора да се определи да ли уопште жели јавни сервис, и да ако жели, то грађани морају да плаћају кроз буџет или као таксу. Упитан да ли ће и поред увођења таксе држава и даље (из буџета) финансирати РТС, Ђукановић је казао да када се држава повуче из власништва у медијима она неће моћи ни да их финансира. "Држава мора у потпуности да се повуче из свих медија, па самим тим држава неће финансирати ни један медиј, па самим тим ни РТС ни Радио-телевизију Војводине", казао је Ђукановић. Посланик Демократске странке Борислав Стефановић казао је раније новинарима да је Влада Србије обманула јавност када је укинула претплату за РТС, јер је сада предвидела таксу која износи исто колико и претплата.
Прочитајте још:Председник Николић: Ситуација у региону веома сложенаОд ове године Србија и Република Српска обележавају 5. август као Дан сећања на страдале и прогнане СрбеНИЈЕ ЊУЗ НЕТ: 64 одсто грађана Србиjе жели да Вучић оде у Сребреницу
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА