Најновије

ЏИХАДИСТИ НАПАЛИ ФРАНЦУСКУ: Одсекли човеку главу и оставили црну заставу ИСИЛ (ВИДЕО)

ПАРИЗ - Један човек пронађен је обезглављен, док је неколико његових колега рањено у нападу на фабрику гаса у Сен Квентин Фалаверу, недалеко од Гренобла, града на истоку Француске.
Одсекли човеку главу и оставили црну заставу ИСИЛ (Фото: РИА новости)

Одсекли човеку главу и оставили црну заставу ИСИЛ (Фото: РИА новости)

Једна особа већ је ухапшена у вези с овим злочином, јавља телевизијски канал БФМТВ. Медији јављају да су се два мушкарца довезла у круг фабрике, а да се затим чуло неколико експлозија. После тога је обезглављено тело пронађено близу улаза у фабрику.На улазну капију била је набијена глава жртве и уз њу била је закачена порука на арапском. Ту је пронађена и ова црна застава ИСИЛ."Обезглављено тело једног човека нађено је код фабрике, али засад није јасно да ли је тело ту донето или не", наводе медији. Истрага је у току, а полиција сумња на терористички напад. Министар унутрашњих послова Француске Бернар Казенов пошао је у Гренобл како би лично руководио истрагом. Овај напад догодио се ни шест месеци откако су исламистички терористи напали редакцију сатиричног листа Шарли ебдо у Паризу и још неколико мета у престоници Француске и околини и убили 17 људи. Француски председник Франсоа Оланд рекао је да је починилац данашњег терористичког напада на фабрику гаса на југоистоку Француске можда имао и помагача. - Напад је извршен возилом који је возила једна особа, вероватно уз помоћ сувозача - рекао је Оланд, и додао да је "осумњичени за напад ухапшен и идентификован". Председник Оланд је такође додао да је напад почео јутрос "око 10 сати", када је аутомобил пробио капију и закуцао се у гасни канистер изазвавши експлозију. - Намера је без сумње била да се изазове експлозија. То је био терористички напад, пошто је откривено обезглављено тело са исламистичким натписима. У овом тренутку имамо једну жртву и двоје повређених - рекао је Оланд. Он је додао да су у тај регион и на остале индустријске локације послате јаке полицијске снаге како би спречиле било какве додатне инциденте. Оланд хитно напушта самит ЕУ у Бриселу, и данас се враћа у Француску, где је заказао је за поподне састанак савета одбране. Један неименовани извор је рекао да је код капије пронађено једно обезглављено тело, али да глава није одсечена у експлозији. На месту напада, рекао је он, пронађене су две заставе, једна бела а друга црна, са написима на арапском. Француска полиција евакуисала је подручје у близини фабрике. Француски премијер Мануел Валс наредио је да се повећају мере безбедности на "осетљивим местима" у близини фабрике гаса. Постројење припада компанији "Ер продуктс" из САД, која се бави гасном технологијом, а у складишту се налазе опасне материје попут водоника и запаљивих хемикалија.
Прочитајте још:АДВОКАТ ТОМА ФИЛА: Следи смејурија, дочек Орића у Босни као хероја и његово пуштање(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Исламисти заробљенике закључали у кавез и удавили у базену!
Извор: Russia Today , sputniknews.com, Курир, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА