Најновије

Краставац дијета: 7 килограма мање за 14 дана

Дијета са краставцима идеална је за све оне који не желе да гладују, а свакако желе савршену линију за плажу...
Салата од краставаца коју можете јести за време дијете (Фото: pixabay.com)

Салата од краставаца коју можете јести за време дијете (Фото: pixabay.com)

Дијетни план крајње је једноставан: постоји свега пар намирница које се конзумирају, а сама дијета се спроводи десет дана. Постоји и продужена варијанта од 14 дана где су забележени заиста сјајни резултати: губитак од чак 7 килограма - наравно у зависности од нивоа физичке активности. Основу дијете чини салата од краставаца која се може конзумирати у неограниченим количинима сваки пут када се осети глад. Салата је богата нутритивима и не морате бринути да ће вам нешто мањкати у току десетодневног режима. Остале намирнице које се једу у току дана су: - 2 кувана јаја или 150 гр туњевине оцеђене од уља или 150 гр грилованог белог меса; - 2 већа кувана кромпира (могу се кувати, барити, пећи у рерни али не и пржити у уљу) или 3 кришке интегралног хлеба; - 500 грама свежег локално гајеног воћа. Од течности пије се обична вода, чај, а дозвољена је чак и кафа (без шећера). Оно што је стриктно забрањено су газирана пића, алкохол и слаткиши. Уз сваки оброк као и између оброка - могу се јести неограничене количине краставац салате (рецепт се налази доле) или пити краставац шејк - дакле, када год вас нападне глад - слободно навалите на салату или шејк од краставца (рецепт је при дну стране).

Пример јеловника:

Доручак: 2 тврдо кувана јаја + чинија салате од краставца; Ужина: 5 шљива или једна већа јабука или бресква... или неко друго сезонско воће у укупној тежини до 200 гр Ручак: Тостирани интегрални хлеб + чинија салате од краставца Ужина: Шејк од краставца Вечера: Воће по избору (до 300 гр)

Како се прави салата од краставца

Салата се изузетно брзо прави и веома је једноставна. Потребне намирнице су: око 400 гр краставаца; 2 дл киселог млека или јогурта (ко има домаћи кефир може га ставити - варење ће му бити више него захвално), со и, уколико желите, млади бели лук. Начин припреме: Огулите и исеците краставац на сасвим мале колутиће. Посолите их, лагано промешајте да се со правилно распореди и прелијте киселим млеком, јогуртом или кефиром па опет лагано све помешајте. По жељи и укусу додајте ситно насецкани млади бели лук и... одмах сервирајте.

Како се прави шејк од краставца

У блендер убаците: један млади краставац (са све кором - наравно добро опран), шаку добро опраног спанаћа, једну киселу јабуку. По жељи додајте мало наренданог свежег ђумбира или на врх ножа ђумбира у праху. Добро измиксајте, сипајте у чаше и по врху поспите са комадићима ораха или бадема. Лагано пијуцкајте док је свеже јер што дуже стоји - губи хранљиве материје. Овакав напитак снабдеће ваше тело обиљем витамина и минерала, а нарочито витаминима А и К. Напитак је такође богат влакнима, магнезијумом, гвожђем, витаминима Ц, Е и Б, као и калцијумом и калијумом. Цео спектар свега онога што нам је потребно и то све у једној чаши!

Додатне напомене

Иако је ово веома једноставна дијета, потребно је да обратите пажњу на квалитет намирница - трудите се да користите само свеже поврће и воће од провереног снабдевача. Умерена физичка активност је значајна ствар код сваке дијете па и код ове, па ће полусатна брза шетња (то је она шетња где осећате да почињете да се знојите) - значајно помоћи у скидању вишка килограма.
Прочитајте још:Пије се 4 дана, скида 10 цм са струка: Рецепт за савршену бикини линију!5 ствари које никако не треба да радите пре тренинга
Извор: Dijeta.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА